5-дневен празник на музиката и пивото идва в Стара Загора през септември

Традиционният за града фестивал „Beerфестът“ ще подари на жителите и гостите на Стара Загора незабравими изживявания и добре прекарано време с близки и приятели

За седма година Стара Загора ще се превърне в столица на бирата за всички почитатели на страхотната музика, качествени бири и мезета, които традиционно превръщат „Beerфестът“ в повод за споделяне и добре прекарано време с близки и приятели. Изданието за 2022 година ще се разгърне от 31 август до 4 септември, като подари на жителите и гостите на града на липите незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, изпълнени на живо на откритата сцена в парк „Загорка“. Както и до сега, входът на „Beerфестът“ ще бъде свободен. За тазгодишния фестивал организаторите от Община Стара Загора и пивоварна ЗАГОРКА, освен богато музикално шоу с тематични вечери, са подготвили и много изненади. Допълнително, от ЗАГОРКА планират специални активности свързани с честването на 120-годишния юбилей на пивоварната.

През годините почитателите на качествената бира и музиката не спират да изпълват с настроение поляната на парк „Загорка“ в Стара Загора и да създават незабравими спомени, което превърна „Beerфестът“ в чакан и желан ежегоден празник за града, който посреща големи български и чужди имена на своята сцена.

Музикалната програма на тазгодишното издание ще е изпълнена с богатството на най-различни стилове музика, които ще се разгърнат във всяка от петте вечери, от 31 август до 4 септември. Първи на сцената на „Beerфестът“ ще се качат изключителните Керана и космонавтите, Орлин Павлов и Веселин Маринов. Традиционно, „Beerфестът” не забравя и хип-хоп феновете, като тази година ще ги зарадва с изпълненията на живо от WOSH MC, СЕКТА, DJ Stevie G & Stanchika, брейк денс формацията No Name Crew, F.O. & PEEVA, Billy Hlapeto & D3MO. Третата вечер ще бъде с участието на Overground Brass Band, Мери Бойс Бенд и РИА, както и на емблематичната Тони Димитрова, която ще изпълни любими български песни и ексклузивно на сцената на „Beerфестът“ ще изпее новите си хитове. Специално място в програмата намира и рок жанрът, който ще открият Second To None и RockStage, последвани от D2 и невероятните SEVI & Джони Джоели. Последната вечер, посветена на българския фолклор и етно музиката, ще е запомнящ се финал, в който публиката ще пее под звездите, заедно с DEEP ZONE Project, Богдана Петрова, както и с Деси Добрева и Лудо Младо Бенд.

За гостите на „Beerфестът“ ще бъде осигурена специална автобусна линия в подкрепа на отговорната консумация под надслов „Когато шофираш, никога не пий“, което ЗАГОРКА насърчава. За да опази поляната в парк „Загорка“ чиста и да насърчи рециклирането, традиционната инициатива „Бира за смет“ ще награждава с освежаващо пиво всички, които се включат в каузата.

„Beerфестът“ се провежда от 2015 г. и през годините постепенно се превръща във важна част от календара с културни събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора, а основен партньор през последните години са магазини „АЯКС“. Събитието се реализира и с подкрепата на технически хипермаркет „Багира“, ресторанти „Щастливеца“ и Екопак България.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ са публикувани на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest и на zagorkacompany.bg.

Свързани публикации