АВТОРСКИЯТ АЛБУМ НА MONIKA Е ВЕЧЕ ФАКТ

Дебютното ЕP на певицата „Не пее сърце“ включва общо 6 песни и излиза заедно с ново видео към една от тях

Първият албум на MONIKA е вече факт. Той носи името на дебютната й песен „Не пее сърце“ и включва общо 6 вдъхновяващи авторски песни До свежото алтернативно звучене на NERVACHKA, която зарадва меломаните през миналия декември, се нареждат още 4 нови заглавия: Признание, Известие, Няма следа и Въздух.

Последното от тях излиза с официално музикално видео, което е третото в рамките на това EP. Песента засяга темата за т.нар. burnout – все по-често срещано явление в различните работни среди и засяга както големите компании и индустриални корпорации, така и хора със свободни професии, индивидуалните артисти и занаятчии. „Въздух“ разказва историята за това как дори и да правиш онова, което обичаш, е възможно да се задушиш, ако не оставяш време за почивка.

„Всяка моя идея до тук започваше с нещо характерно за мен – конкретен инструмент. Ако музиката беше каране на колело, то укулелето е моето помощно колело. „Въздух“ е първата песен, която стана реалност без укулеле. Затова и в края на клипа ѝ символично го оставям да изгори“ разказва MONIKA за новото си видео. По повод албума, тя допълни: „Щастлива съм да споделя една малка сбъдната мечта, а именно, че след месеци наред неспирна работа и усилия, вече мога да нарека този лист от песни – моето първо EP. Изключително благодарна съм на целия екип, който застана зад мен и без който това нямаше да бъде реалност.“

              Списъкът от авторски песни е подреден в реда им на издаване: Не пее сърце, NERVACHKA, Въздух, Признание, Известие и Няма следа. Макар последна в списъка „Няма следа“ е специална за певицата, тъй като е първата песен, с която MONIKA се представя като музикант. Направена е без метроном и е единствената, която е позната на аудиторията й, преди официалната си премиера.

              Оригиналният замисъл включва 5 сингъла, но „Известие“ се нарежда до останалите в последната минута, докосвайки се до важни социални и обществено значими проблеми. Песента е коментар за трудностите, през които преминават най-често „нежната“ половина на обществото, като засяга темите за насилието, правосъдието и заблудите от това, че дигиталният свят е безопасно място.

Свързани публикации