А ла Моменти III

Снимка FabrikaPhoto

Седмично 16.окт – 22.окт. Седем дена в три теми (за да е 21, разбира се)

Въвеждането на Зеления сертификат.

Добра идея по принцип. Особено с оглед на нарастването на броя заразени и починали. Но изпълнена зле, в много кратък срок, без добра комуникационна кампания. Разбираемо много хора се възпротивиха. А много партии яхнаха вълната на недоволството, за да извадят политически дивиденти. Предизборното ожесточение ескалира. Премиерът Янев поне се извини и призна грешката.

За пореден път ще кажа, липсата на нормални комуникации ражда чудовища.

Предизборни забавления.

Кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева-Матеева, подкрепена от ГЕРБ, направи емоционално изказване на скалите край Камен Бряг. Тя каза буквално:

„Аз съм от района на гр. Добрич и тук хората се чувстват изоставени с години.“ Пуснаха го в платен репортаж по БНТ. Тя го е казала, добре. Но няма ли хора в щаба, които гледат материалите, преди да си платят за тях?

Ситуацията много прилича на изказването на Йорданка Фандъкова, че е поела София след катастрофално управление.

Да, понякога и кандидатите на ГЕРБ казват истината.

Протести срещу ковид-пандемията.

Има група хора, които протестират срещу ваксините. И не искат мерки. Протестират и срещу мерките, не искат ваксини. Остава още малко и ще протестират срещу вируса, срещу гравитацията, срещу изгрева и залеза, срещу науката и разума.

Не знам какво очакват тези хора. Може би, че вирусът е като един бивш политик и ще се уплаши от малко протести. Срамно е, че има политици, които се възползват от страховете на хората, само и само да вземат някой и друг глас повече на изборите.

Това са 7 дена в три теми. Хубав уикенд

Свързани публикации