А ла Моменти V

Снимка FabrikaPhoto

Седем дена в три теми ( за да е 21, разбира се)

Предложение за нов национален празник – Хелоуин, Денят на Тиквата.

Появиха се предложения това да е нов наш национален празник.

Тиквата като символ на заобикалящата ни реалност, може би изразява перфектно екзистенциалната безпътица, в която сами се вкарваме. И олицетворява част от политическите субекти, които имат претенцията да ни управляват, но качествата само да чегъртат тикви.

Респект за водещите на предизборните формати по БНТ! Те са длъжни да го правят, не могат да избягат, но се опитват да демонстрират ясно какво им струва това. Законите категорично трябва да се променят. Например, ако всички ние ще продължим да плащаме на всеки, който се кандидатира, да изявява патологиите си в ефира на обществената телевизия, то трябва задължително да бъде въведен текст за задължителен сертификат от Психиатрична клиника

Побойниците от Пловдив.

Едни питекантропи се били маскирали като хора. И нападнали офис на НПО, за да трошат и бият. Нагли, арогантни, самозабравили се. Но с претенцията да са патриотарстващи. За последните десетина години ордите псевдопатриотарстващи бяха легитимирани от най-високо ниво. И бяха оставени да развият усещане за безнаказаност. Че крещенето на името да държавата оправдава всяка безчовечност. За пръв път прокуратурата се задейства и арестува лидерът на тази ударна група насилници. Дано да има ефективна присъда.

Не, България не е камък, вода, дърво, сграда, магистрала или друго подобно. България сме хората, всички ние. И няма как да оставим едни насилници да експлоатират страховете ни, само защото в питекантропските си мозъчета нямат идея за човечност.

Арести за много хора, свързани с „раздаването“ на десетки милиони за магистрали.

Интересни са бившите управляващи. Използват факта, че за 12 години нищо не са направили, за да го обърнат в уж положителен ефект, че бързо искали да се построи магистрала. Като раздават десетки милиони, като карат тайно строителните фирми да работят без разрешителни, без договори, без нищо. Изнесените суми са толкова стряскащи, че нормален човек не може да проумее размерите.

Дано най-накрая видим арести на политици. Иначе няма да се оправим.

Така позитивно ще завършим. Това са 7 дена в три теми.

Хубав уикенд!

Свързани публикации

Турция на първо място!

Орхан Джошкун и Хюмейра Памук от Ройтерс, Анкара Стремежът на Ердоган към могъщество представлява предизвикателство за Байдън. Когато…