А ла Моменти VI

Снимка FabrikaPhoto

Седем дена в три теми (за да е 21, разбира се).

Истерията по машините.

Цяла седмица ГЕРБ разиграваха грозен сценарий, че изборите били опорочени. Ту намираха допълнителни машини, ту вадеха надраскани схеми как избирател можел да си поиска да гласува повторно, ту намираха USB-памети, ту истерясваха за нещо друго. Наблюдатели с право започнаха да се притесняват, че скоро ще има атака към магазините за разклонители, защото са подозрителни със способността си да разделят тока, както е разделено обществото ни.

Естествено, някакви маловажни въпроси, като къде изчезнаха милиардите, кой е изтеглил парите от строителните фирми, защо за 12 години няма реформи, има ли подозрителни връзки на някои бивши министри с подземния свят, защо прокуратурата прави или не прави каквото си иска, останаха в историята и не се задаваха. Къде по-интересно беше да се проследи „мафията на захранващите кабели“.

Единственото хубаво в цялата ситуация е, че след два дена са изборите и после всичко ще се успокои. До следващите поне.

Схема за издаване на фалшиви зелени сертификати.

Кандидат за депутат беше хванат в схема за продаване на фалшиви зелени сертификати. Патриотар, бивш управляващ. Заедно с лекар и медицинска сестра продали десетки фалшификати. Добре направени, вкарани в системата. После се чудим защо умират „ваксинирани“ хора. Или защо в чужбина ни гледат като измамници.

Поздравления на журналистите, разкрили цялата схема.

20 години Българска асоциация на ПР агенциите /БАПРА/.

През седмицата се проведе виртуална конференция, посветена на 20 години от създаването на Българската асоциация на ПР агенциите. Много колеги споделиха как се е развила професията за тези години и какви са очакванията им за бъдещето. Специален гост бе Пол Холмс, основател на Holme’s Report, сега PRovoke Media, както и на престижните SABRE Awards, едни от Големия шлем световни награди. За пореден път се установи, че българския ПР-бизнес е на световно ниво, развива се успоредно с най-новите тенденции, а понякога и задава тона и посоката на иновации.

Честити 20 г., колеги!

Така позитивно ще завършим. Това са 7 дена в три теми.

Хубав уикенд!

Свързани публикации

Културно-туристически комплекс „Ченгене Скеле“ посрещна едно от най-мащабните спортни събития в България за тази година

На 2 юли, събота, културно-туристически комплекс „Ченгене Скеле“ посрещна едно от най-мащабните спортни събития в България за 2022…