А ла Моменти I

Снимка FabrikaPhoto

Три теми от изминалата седмица, коментирани от Любомир Аламанов.

Развитието на ковид пандемията.

Много държави свалят мерките, защото са постигнали над 80% имунизация на населението си. В България се говори за нов локдаун, защото напълно ваксинираните не могат да стигнат 16%.

Много държави усещат намаляващо напрежение над здравните си системи. В България се връщаме към ужасите на болни, които обикалят от болница в болница и никой не ги приема.

YouTube и други световни мрежи и медии проявяват разбиране и загриженост към болните и опитите да бъдат излъгани от ненаучни измамници, като филтрират или изцяло забраняват анти-ваксърски постове и клипове. В България видни антиваксъри се кандидатират за президент и сеят ненаучни глупости, даже по обществените медии.

Морската авария. Заседналият кораб в скали по северното ни Черноморие, до Камен Бряг.

Закъснял старт на спасителна операция, тотална липса на организация, планове, подготвеност, техника и желание. Директорът на Морска администрация е освободен, заговори се за евентуално сезиране на прокуратурата, която да разследва мудните действия на органите.

Демонстрация на тотален разпад на институции, процедури, нормална работа.

Активисти – ГЕРБ в желанието си да похвалят Вожда си, използваха опорката: Ако сега Борисов управляваше, щеше веднага да се разпореди и да реши кризата. Милите, даже не разбират, че това е основният признак за неработещи институции. Да, един човек може да реши. Да, всички институции чакат на него. Да, какво общо има това с нормалната демократична държава?

Политика.

Нови наказателни процедури от европейските структури. Продължаваме да изглеждаме като пропаднали корумпета в очите на световния бизнес. Десетилетия ще трябват, за да се оправят щетите от последните 12 години.

Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков потвърждава, че е приел да бъде издигнат за кандидат за президент. Очаква се ГЕРБ да застанат зад него. Повтарям, ректорът на СУ е приел да е магарето на Борисов.

Има нещо сбъркано във всичко това.

Хубав уикенд!

Свързани публикации

Годишният доклад за устойчивост на United Group отбелязва значителни стъпки напред в развитието на екологичната и социална отговорност

United Group, водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, обяви публикуването на своя Доклад за устойчивост за…