Академията „Изпечи с любов“ се завръща с нови изненади за любители-пекари

Кулинарното приключение включва вълнуващи курсове и ново професионално обучение за хлебари и пекари

Инициативната академия „Изпечи с любов“ се завръща с много кулинарни изненади. От тази година всички опитни ентусиасти и професионалисти могат да задълбочат знанията си с най-новото професионално обучение за хлебари и пекари, което академията предлага. Същевременно, любителите на тестените изделия ще имат възможност да се възползват от богато разнообразие от кулинарни курсове, съчетаващи традиционните продукти с модерната кулинария. Те разкриват тайните на различните печива и представят иновативни подходи, които помагат на взелите участие да усъвършенстват своите кулинарни умения и възможности. Академията се провежда в мултифункционална зала „София Мел“, където стотици любители-пекари споделят страстта си към готвенето и използват модерно кухненско оборудване за създаването на вкусни изкушения.

Професионално обучение за хлебари и пекари на академията стартира за първи път на 21.10.2024 г. и продължава цели 10 дни.  Взелите участие в него преминават през три модула – хлебарство, закуски и сладкарство, като по време на тях имат възможност да обменят опит един с друг и да усвояват най-различни техники за работа с тесто.

А за любителите-пекари – „Изпечи с любов“ е приготвила богата селекция от тематични курсове. Всеки един от тях продължава 5 часа и позволява на записалите се да се запознаят от близо и да приготвят изцяло някои от основните видове тестени изделия, като: баница, пица, фокача, хляб, погача, кифли и любимите на всички коледни бисквитки.

По време на курсовете, участниците черпят знания и умения от технолога Емилия Николова. Тя има дългогодишен професионален опит в областта на хлебопроизводството и млечната промишленост и помага за осигуряването на безопасността при използването на модерното кухненско оборудване, което включва конвектомат с 500 програми, ледогенератор, фурна, охладители, миксери и много други съвременни уреди.  В хода на академията, Емилия Николова участва и в целия процес по приготвянето на печивата и съдейства на включилите се за създаването на изящни изделия в иновативната зала „София Мел“.

Тя е собственост на ГудМилс България и  за втора поредна година е домакин на академията „Изпечи с любов“. Пространството разполага със специализирана кухненска част, която е оборудвана с модерни съоръжения за кулинарни демонстрации, и конферентна зала с иновативна озвучителна техника, мултимедия и екран. Двете зони се отдават под наем за външни събития, като те могат да се използват заедно или поотделно, което  я прави  идеална за най-различни събития като лекции, семинари и тиймбилдинги.Записването за иновативната академия „Изпечи с любов“ става бързо и лесно в сайта на София Мел, от където могат да бъдат проследени и останалите свободните места за всеки курс: https://sofiamel.bg/bg/academy/.

Свързани публикации