BILLA даде успешен кариерен старт на 28 дуални ученици

Happy computer science teacher communicating with her students during IT class in the classroom.

За учебната 2022-2023 г. 28 ученици успешно завършиха дуалното си обучение в BILLA, а част от тях ще продължат кариерното си развитие в компанията. По традиция програмата се провежда в София и Перник, като тази година за първи път завърши и випуск от Плевен. Целта на дуалното обучение е да предостави на учениците практически опит и реални умения в сферата на търговията, които да им осигурят по-добър старт в тяхното професионално развитие.

„Дуалното обучение е доказателство за успешното партньорство между образованието и бизнеса, което BILLA подкрепя и развива устойчиво през годините. Тази форма на обучение има практическа насоченост и се осъществява както в училищата, така и в компанията, като помага на учащите да натрупат реален трудов опит и познания за сектора. Щастливи сме, че за поредна година част от участниците в програмата решиха да продължат развитието си, като станат постоянна част от нашия екип.“ каза Ивелина Евстатиева, ръководител човешки ресурси в BILLA България.

От 2015 г. BILLA е партньор и участник в проектa за дуално обучение в България в сътрудничество с Австрийската търговска камара. Гимназистите от 11-ти и 12-ти клас, участници в програмата, сключват трудов договор с компанията и получават месечно възнаграждение, а в края на дуалното си обучение придобиват Свидетелство за професионална квалификация – трета степен. Училищата-партньори на програмата през изминалата учебна година са Национална финансова-стопанска гимназия в София, Професионална гимназия по икономика в Перник и Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии.

Свързани публикации