BILLA България дарява 50 450 лв. в подкрепа на над 12 семейства с репродуктивни проблеми

С лично дарение в името на каузата участват и служители на веригата от филиала в Костинброд

Над дванадесет двойки с репродуктивни проблеми ще получават финансова подкрепа по пътя към мечтата им да станат родители. Това се случва благодарение на BILLA България и фондация „Искам бебе“, които за шеста поредна година обединяват усилия в подкрепа на истински значима кауза. Сумата за 2021 година, която търговската верига предоставя на Фондацията е на обща стойност от 50 450 лева – 50 000 лева от нея е под формата на корпоративно дарение, а останалите са резултат от личната инициатива на служители на BILLA България от филиал „Костинброд“.

„Горд съм, че екипът на BILLA България припознава каузата в помощ на семействата с репродуктивни проблеми и че сред екипите ни има хора, които са отделили от личните си средства, за да помогнат. Нашата мисия е подкрепяме двойки с репродуктивни проблеми, но и да информираме обществото с цел да насърчим разбиране и съпричастност. Ето защо настоящата кампания изрази благодарност за подкрепата към клиентите на BILLA България, защото техният избор на търговска верига за пазаруване е и избор в подкрепа на кауза,“ каза Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на BILLA България.

Социалното измерение на кампанията с послание „Благодарим ти, че пестиш“ достигна до клиентите и служителите на компанията благодарение и на личните истории, споделени от вече щастливи майки и двойки, които още вървят по пътя към сбъдването на мечтата си. Докоснати от тази отговорност и искрена емоция, служителите от магазина в Костинброд не пестят усилия и средства в подкрепа на каузата, чиито резултати стават все по-големи и мотивиращи.

 „Благодарение на партньорската ни инициатива с BILLA България, 43 двойки получиха шанса да чуят думите „мама“ и „татко” през първите пет години от провеждане на кампанията. Докато течеше настоящото издание посрещнахме нови две двойки близнаци, с което здравите бебета, чийто път проправиха общите ни усилия са вече 22“ – сподели Радина Велчева, основател на фондация “Искам бебе”.

Повече информация за партньорството с фондация „Искам бебе“ можете да намерите тук.

За REWE International AG

С повече от 2570 магазина, управлявани от нейните търговски компании BILLA, PENNY, BIPA и ADEG, както и онлайн магазините на BILLA и BIPA, REWE International AG е водещият местен доставчик в Австрия за търговия на дребно с храни и дрогерии. С около 46 600 служители компанията е и един от най-големите работодатели в Австрия. REWE International AG е част от германската група REWE, една от водещите европейски групи за търговия и пътувания и туризъм. На австрийския пазар REWE International AG е представена от множество частни марки като Ja! Of course, BILLA Bio, clever, Wonderlings, Hofstädter, That`s where I come from!, Vegavita, Chefmenü, Simply Good, Wegenstein и bi good. Компанията е активна и на вътрешния туристически пазар с ITS BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (PENNY Reisen и BILLA-Vorteilsreisen).

От централата си в Wiener Neudorf, REWE International AG не само управлява австрийския си бизнес с търговските марки BILLA, PENNY, BIPA и ADEG, но и международния бизнес на дребно на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез търговската марка BILLA компанията е представена в България, Чехия и Словакия, чрез търговска марка PENNY с отстъпка в Чехия, Унгария, Италия и Румъния, чрез IKI в Литва и с марката за търговия на дребно BIPA в Хърватия. През 2020 г. за организационната единица „Хендел Интернешънъл“ работеха около 95 000 души, 4 480 магазина генерираха брутен нетен оборот от около 16 милиарда евро.

За REWE Group

REWE Group е сред водещите компании в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа.

Портфолиото й включва супермаркети и магазини за търговия на дребно на марките REWE, REWE CENTER, REWE CITY, BILLA и MERKUR, дискаунтъра PENNY, както и магазините за строителни материали toom. Компанията управлява и киоски и магазини, предлагащи продукти от първа необходимост (REWE To Go), както и платформите за онлайн пазаруване REWE Lieferservice, ZooRoyal, Weinfreunde и Kölner Weinkeller. Марката DER Touristik обединява туроператорите ITS, Jahn Reisen, Dertour, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, Kuoni, Helvetic Tours, Apollo и Exim Tours, повече от 2 400 туристически агенции (включително DER Reisebüro, DERPART и партньори), хотелските вериги lti, Club Calimera, Cooee, PrimaSol и Playitas Resort, както и директния оператор clevertours.com

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите компании в България“, BILLA България заема 20-о място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди през 2015г. и 2016г. компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“, а през 2018г. търговската верига е избрана за „Национален победител“ в категорията „Социална отговорност и опазване на околната среда“. През 2019г. компанията също е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Ангажираност към потребителите и пазара“.

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS за 2020-2021г., българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за прясно месо“, „Програма за лоялност“, „Отдел за риба и морски дарове“ и „Отдел за деликатеси“.

BILLA България е любима търговска верига на българите в четири поредни години (2016-2019) според резултатите от единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“. През 2020г. компанията е отличена с награда за любим бранд на българите, както и със своите собствени марки BILLA Brand и BILLA Градини в категориите „Собствени марки“ и „Собствени марки – храни и напитки“.

Веригата е представена в 38 града в страната със 131 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja! Natuеrlich. Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Свързани публикации

Отговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020

За поредна година компанията отчита и насърчава социално отговорните практики чрез платформата „Създаваме по-добър свят” И през тази…