BILLA и фондация „Конкордия“ стартират дарителска кампания в подкрепа на ученици в неравностойно положение

По повод наближаващия първи учебен ден, BILLA и фондация „Конкордия“ организират съвместна дарителска кампания в помощ на над 400 ученици, живеещи в крайна бедност, в регионите на София, Перник и Етрополе. Основната цел на каузата е да осигури равен достъп до образование и учебни материали на децата в нужда. Инициативата ще се проведе от 4-ти до 20-ти септември в 43 търговски обекта на веригата в София.

В кампанията могат да се включат всички клиенти на BILLA, като се възползват от специалните предложения на множество училищни пособия от Back To School каталога на веригата и оставят своите дарения в специално обособените за това кошове, разположени в близост до касите. Най-необходимите за децата учебни материали, сред които раници, несесери, моливи, химикалки, математически пособия и тетрадки, ще могат да бъдат открити до 20-ти септември на достъпни цени в обектите на BILLA. В дните 16-ти и 17-ти септември екип доброволци от фондация „Конкордия“ ще гостува в магазин BILLA на бул. България 55 в София. Доброволците ще разговарят на място с клиенти, които имат желание да се включат с дарение в инициативата и ще им помагат да подберат подходящи ученически пособия за учениците в неравностойно положение.

BILLA България е доверен партньор на фондация „Конкордия“ от 2012 г., като през годините подкрепя активно множество социалните дейности, насочени към деца от уязвими семейства. Благодарение на дългогодишните усилия на фондацията и веригата, подрастващите, отглеждани в несигурна среда, получават по-добри възможности за обучение и социализация, което помага за израстването им като по-уверени и независими членове на обществото.

Свързани публикации

Информация, относно всичко свързано с COVID-19, получиха жителите и гостите на град София, посетили Немския коледен базар

Материали с полезна информация относно разпространението на COVID-19 у нас, пост-ковид симптомите, ползите от ваксинацията срещу вируса, както…