BILLA и нейните клиенти даряват продукти, достигнали до над 1500 българи в нужда за първото тримесечие

Търговската верига в партньорство с БЧК са събрали над 5.5 тона хранителни продукти в периода януари-март 2023 г.

BILLA България продължава активно своята съвместна инициативата с Българския Червен кръст „Купи и дари“, като само за първото тримесечие на 2023 г. е подпомогнала над 1500 социално слаби лица и хора в нужда. За този период са били дарени над 5.5 тона качествени и трайни хранителни продукти. Основната цел на инициативата е да допринесе за подобряване на живота на хора с доходи под прага на бедността, с увреждания и тежки здравословни проблеми, многодетни семейства с нисък доход, самотни родители и възрастни.

„Щастлив съм, че за седма поредна година продължаваме устойчивото си партньорство с Българския Червен кръст. Кампанията „Купи и дари“ е близка до сърцето ни, тя е израз на нашата ангажираност към обществото и желанието ни да достигнем до тези българи, които имат най-голяма нужда от нас. Благодаря за активното участие и подкрепата на клиенти ни, които припознават каузата „Купи и дари“ и дават личния си принос в нея.“ споделя Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

На официална церемония в София, BILLA България беше единствената ритейл компания, която получи грамота за дългогодишното партньорство, подкрепата и съпричастността към хуманитарните каузи на Българския Червен кръст. Отдадеността на търговската верига и клиентите ѝ в каузата водят до положителна промяна в живота на хиляди семейства, изправени пред прага на бедността, от 2016 г. насам.

BILLA България предлага на клиентите си възможността да подкрепят благотворителната инициатива, като закупят и дарят продукти от първа необходимост. Списъкът включва брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви. Компанията се ангажира да добавя хранителни продукти към събраните дарения в своите обекти веднъж месечно, а разпределението се извършва от Българския Червен кръст, като се взимат предвид нуждите на индивидуални лица и институции. Търговската верига разполага с магазини в 25 от 28-те области на територията на страната, което спомага за включването на голям процент от населението в кампанията „Купи и дари“.

Свързани публикации