Броени дни остават до провеждането на най-големия крос триатлон в България „Лъвско сърце“

Състезанието се провежда за седма поредна година в Приморско и привлича рекорден брой участници – 800 души

Броени дни остават до старта на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, в който тази година ще вземат участие рекордните 800 души. Надпреварата ще се състои на 3 септември, 2022 г., на плаж Перла, в Приморско. За седма поредна година професионални атлети и любители на екстремните преживявания са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанции: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо. За втора година паралелно с ултра крос триатлона ще се проведе и полу-маратон.

Броят на международните участници расте с всяко следващо издание. Тази година в надпреварата ще се включат състезатели от Русия, Щатите, Колумбия, Германия, Франция, Португалия, Швейцария, Италия, Румъния, Гърция и др. В категория щафета ще премерят сили 129 отбора, в  категория ултра 234, а в халф маратона ще се включат 210 души.

Маршрутът на ултра крос триатлона преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене – се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като „Пътя на коня“. Последният етап е за бегачите – покрай резерват Ропотамо, през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Поради дългия състезателен ден организаторите предвиждат награждаването да се проведе в неделя, 4 септември. Препоръчително е всички гости и участници да се приготвят за дълга вечер, изпълнена с много добро настроение и танци до зори.

Организатори на надпреварата са спортен клуб „Лъвско сърце“ с институционалната подкрепа на Община Приморско и патрона на събитието д-р Димитър Германов. Организаторите призовават всички приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 2-ри до 4-ти септември. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезанието: https://ultra.lionheart.bg/volunteers-bg/.

Видео от изданието през 2021 г. може да видите тук. Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието.

Свързани публикации