Българин бе обявен за Innovator of the Year в сферата на комуникациите

Любомир Аламанов спечели престижната награда на IN2 SABRE EMEA Awards 2023 

Едни от най-авторитетните световни награди за иновации в комуникациите IN2 SABRE Awards публикуваха победителите в тазгодишния си конкурс за агенции, проекти, кампании и специалисти, отличили се през изминалата година със своята иновативност в комуникационния бизнес, за регионите Европа, Близък Изток и Африка. Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, спечели наградата в категорията Innovator of the Year: Agency Winner. В конкурса участваха кампании и специалисти на комуникационни агенции и компании като: BBDO, Edelman, FleishmanHillard, Burson-Marsteller, Hill+Knowlton, Novartis, Carlsberg, Honda, Pernod Ricard, Mastercard, Huawei, Allianz, Unilever, Ogilvy PR, LinkedIn, Heineken, Vodacom, Omnicom PR Group, Weber Shanwdick и много други. 

Признанието за Любомир Аламанов идва само два месеца, след като беше номиниран за PR Leader за целия свят за пети пореден път от най-голямата световна организация на ПР-асоциации и агенции ICCO (International Communications Consultancy Organization). 

„Спечелването на престижната награда Innovator of the Year: Agency Winner за пореден път демонстрира високото ниво на комуникационния пазар у нас и на българските ПР-агенции и специалисти. Проектите и кампаниите, които разработваме и реализираме, са на световно ниво и вече диктуваме тенденциите за развитие на сектора. Комуникациите се развиват непрекъснато и все повече заемат правилното си място на управленско ниво”, сподели Любомир Аламанов и допълни: „Във време на глобална криза като днешното, когато бъдещето е неясно, професионалната комуникация може да спасява животи и да сплотява обществата. Кризисният мениджмънт, управление на промяната, комуникация на адаптацията вече не са само неясно бъдеще, а конкретни инструменти, които използваме за развитие на пазара ни. От всеки един от нас и от всички ни като общност зависи колко усилено ще работим, как ще развиваме комуникационната сфера и даже как ще се борим с фалшивите новини. Потенциалът ни е огромен, само трябва да продължим и да покажем още много добри практики и прекрасни примери.“ 

Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 23 март 2023 г. във Франкфурт, Германия. 

Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Vivavom, BILLA, Heineken, Beiersdorf, Telenor, Lidl, Nestle, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а една от най-авторитетните  световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията – 50 Game-Changers of PR for 2017. През 2018 г. The Holmes Report го посочи в престижния списък Innovator 25 EMEA 2018. А най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го номинира пет години поред за PR Leader за целия свят в престижните Global Awards 2018, 2019, 2020, 2021, 2022. PR News го номинира за CEO of the Year 2019 на престижните Platinum PR Awards, а агенцията му SiteMedia Consultancy е обявена за Agency of the Year 2019 за целия свят. Любомир Аламанов е съосновател на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и неин пръв Председател на Управителния съвет. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността. Един от основателите на Центъра за анализи и кризисни комуникации.

Свързани публикации