Кока-Кола ХБК България отбелязва годишнините на производствените си центрове със специален филм

Пет епизода представят хората, които създават магията на продуктите на Кока-Кола

Кока-Кола ХБК България отбелязва годишнините на двата си завода у нас – в Костинброд и Банкя, със специален филм, който разказва историята им и представя хората, които стоят зад производството на продуктите в България. Специално за 25-годишнината на производствения център за газирани безалкохолни  напитки в Костинброд и 15-годишнината на този за минерална вода – в Банкя, Кока-Кола ХБК България ще потопи зрителите в магията на производството и ще ги запознае с някои от главните герои, благодарение на които любимите им напитки стигат до тях. Водена от убеждението, че хората са основният двигател както на бизнеса, така и на прогреса на една организация, системата поставя именно тях във фокуса на кампанията.

Уникалният по рода си филм представя както ключови моменти от мащабното производство и етапите на развитие и модернизация на мощностите, така и личните истории на хората, които са движещата сила на целия процес. Сред тях са служители с дългогодишен трудов стаж и такива, които са се присъединили към екипа на компанията през последните години. Общото между всички са страстта и отдадеността, която влагат в работата си, а крайната им цел – качествени продукти, удовлетворени клиенти и щастливи потребители. Всеки един от над 500-те професионалисти, работещи в двата завода, има своя принос и следа в историята им. Филмът открехва вратата към личния свят и мотивацията им, емоциите, които съпътстват работата за една от най-вълнуващите компании и предпочитан работодател у нас и преживяванията, останали в спомените им, свръзани с любимите продукти и обичаното работно място.

Мини филмът е разделен на 5 кратки епизода, които само в няколко минути илюстрират мащаба и начина, по който функционират двата производствени центъра. Всеки от епизодите, които ще бъдат представени в следващите седмици в онлайн пространството, е базиран на един от петте стратегически стълба за развитие на компанията – Портфолио, Професионалисти, Продуктивност, Планета, Партньори.

Първият епизод „Пътят на бутилката“ е своеобразна интродукция за зрителите в света на производството на Кока-Кола у нас. В него участват дългогодишни служители в заводите, някои от тях с трудов стаж от 20 и повече години. Моравка Сергеева (Лаборант – Костинброд) споделя спомените от първите си работни дни и вълнението да бъдe част от историята на Кока-Кола. Николай Дойнов (Машинен оператор – Костинброд) и Иван Гигов (Началник смяна „Бутилиращи линии“ – Банкя) разказват за тънкостите на производствените процеси.

Борислав Алексиев (Машинен оператор – Костинброд), Красимир Щиплиев (Ръководител отдел „Производство“ – Костинброд) и Асен Момчилов (Ръководител Поддръжка – Банкя) представят пътя на една бутилка с напитка и трансформацията, която тя претърпява преди да попадне в ръцете на потребителите – от пластмасов PET материал, през преформа до готов висококачествен продукт.

Евтим Евтимов (Инженер „Проекти и производство“ – Костинброд) пък споделя вълнения, свързани с еволюцията и модернизацията на производствения процес, а Цветелина Михайлова – машинен оператор с повече от 15 години опит в Банкя, разказва за машините, с които работи и които познава до най-малкия детайл. Първият епизод е вече онлайн, а през следващите седмици ще бъдат представени и останалите части от поредицата, с която Системата на Кока-Кола в България отбелязва годишнините на двата си производствени центъра у нас – Костинброд (25 години) и Банкя (15 години).

Свързани публикации

ManpowerGroup България: В повечето бизнес сектори в страната се очакват повишения на възнагражденията с цел да се запазят текущите таланти в организациите.

На 15-и януари 2022 г. беше публикуван анализът на последното проучване на ManpowerGroup България „Заплати и допълнителни придобивки…