Кока-Кола ХБК България с престижна награда TRUE LEADERS

Компанията бе отличена като една от най-успешните в България за 2022 г. в единадесетото издание на инициативата на ICAP CRIF Bulgaria

Кока-Кола ХБК България бе отличена като една от най-успешните компании в България за 2022 г. в престижната бизнес инициатива TRUE LEADERS. Единадесетото поредно издание на TRUE LEADERS, организирано от най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Еврова – ICAP CRIF Bulgaria, отдаде признание на 86 водещи компании в България, които през изминалата година са се отличили като лидери в своя сектор. Официалната церемония по награждаването на 7 декември събра на едно място мениджъри на водещи български и международни компании, както и представители на индустриални камари и бизнес сдружения от цялата страна.

За поредна година Кока-Кола ХБК България завоюва престижното отличие за лидер в сектор „Храни и напитки“, благодарение на стабилната си водеща позиция в бранша, високата си кредитна оценка и други обективни критерии. За наградата допринесе и икономическият ефект на Системата на Кока-Кола в България, който за изминалата година се изразява в добавена стойност от 792 млн. лв. Системата генерира 1% от данъчните приходи в страната, което се равнява на половината от държавния годишен бюджет за култура или на годишните разходите за образование на 110 000 ученици. Всеки 1 лев, похарчен за напитки на Coca-Cola, води до 0,75 лв. приход за България, а икономическият принос възлиза на 0,5% от БВП на страната.

„Признанието TRUE LEADERS е сред най-ценните за нас, защото оценява измерими критерии. То е още един знак, че въпреки многобройните предизвикателства на глобално и местно ниво, пред които се изправяме, екипът ни е точно там, където трябва да бъде, и заедно ще продължим да даваме максимума от себе си, за да постигнем амбициозните ангажименти, които сме поели“, сподели по време на церемонията по награждаването Крум Стоименов, финансов директор на Кока-Кола ХБК България. „Тази награда е признание и за клиентите и партньорите ни, тъй като заедно не спираме да доказваме, че не просто вървим по утъпкани пътеки, а проправяме нови пътища – с непрекъснато разрастващо се портфолио, оптимизирани процеси, устойчиви решения и рекордни показатели. Доказателство за това са и социо-икономическите ни резултати.“, добави още той.

Престижната инициатива TRUE LEADERS се организира от ICAP CRIF Bulgaria и отличава всички компании в страната, покриващи едновременно няколко измерими и обективни критерии като: висока доходност, увеличение или запазване на персонала, кредитна стабилност и водеща позиция в сектора на дейност.

Свързани публикации