Кока-Кола ХБК е една от първите FMCG компании у нас с отличие за Top Employer

Компанията получи престижния световен сертификат от международния институт Top Employers Institute, благодарение на  високото качество на своите работодателски практики и политики

Кока-Кола ХБК е сред първите FMCG компании в България, отличени като Top Employer от престижния международен институт Top Employers Institute. Компанията заслужи авторитетния сертификат благодарение на общия си резултат от 88% и високите си постижения в категориите, свързани с развитие на служителите, привличане на таланти, работодателска марка и човешки ресурси.

Top Employers Institute е международна независима организация за проверка и сертификация на най-добрите практики в сферата на човешките ресурси. Международният институт е сертифицирал над 2 300 организации в 121 държави по целия свят, чрез задълбочен анализ на резултатите от проучване на въведените работодателски практики. Изследването обхваща общо 6 ключови сфери в областта на човешките ресурси, състоящи се от над 20 теми, сред които стратегия за хората, работна среда, привличане на таланти, обучение, разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, благосъстояние и др. Резултатите на Кока-Кола ХБК в проучването за 2024 г. показват впечатляващ успех в редица категории. Сред тях са „Развитие“, включваща общото представяне на организацията, кариерно развитие и обучения, където компанията постига резултат от почти 98%. В категорията „Дигитален HR“ и „Работна среда“ Кока-Кола ХБК отбелязва резултат от близо 91%. Компанията се откроява и с резултати, значително по-високи от средните, близо 89%, в категориите „Бизнес стратегия“, „Лидерство“, „Работодателска марка“ и „Привличане на таланти“.

„Щастливи сме, че сме една от първите FMCG компании, която успя да получи сертификата Top Employer и че в много от процесите, по които бяхме одитирани, получихме признанието, че имаме едни от най-добрите практики сред всички компании. Сертификатът от Top Employers Institute набира все по-голяма популярност и тежест в Европа през последните години. Причината е в това, че той е резултат от много сериозен одит на всички процеси в организацията, свързани с хората, и получаването му гарантира, че те са на отлично ниво“, коментира Невян Петров, директор „Хора и култура“ в Кока-Кола ХБК България.

„Сертификатът Top Employer е поредното признание за постоянния ни стремеж към създаване на стимулираща и подкрепяща работна среда за всеки член на екипа ни. Това отличие е резултат от общото усилие и ангажираността на всички наши колеги“, каза Силвия Иванова, мениджър „Хора и култура“ в центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик у нас и допълва: „Хората винаги са били тайната съставка от рецептата ни за успех. Икономическата стойност на техния принос може да бъде изразена с опита, който те притежават, и с който помагат за непрестанното развитие на компанията, знанията придобити от множеството различни обучения и умението им да постигат впечатляващи резултати в съответствие с нашите ценности.“

Един от основните приоритети на Кока-Кола ХБК е грижата за хората и разгръщането на потенциала им. Компанията инвестира в изграждането на най-добрите екипи в индустрията, насърчавайки постоянен стремеж към развитие, чрез обогатяване на функционалните знания и умения и усъвършенстване на лидерските способности. В същото време, компанията продължава да допринася и за положителната промяна в обществото, като насърчава приобщаването, разнообразието и икономическото развитие. Екипът на Кока-Кола ХБК подкрепя и личностното и професионално развитие на младежи – от една страна, чрез стажантските си програми, а от друга – чрез програмата Youth Empowered. Благодарение на нея и над 460 експерти, 25 000 млади хора в страната преминаха през редица обучения за успешен кариерен старт от началото на инициативата през 2017 г. до днес.

Свързани публикации