Coca-Cola представя своята нова бранд философия и глобална маркетинг платформа

Марката представя Real Magic – първата си глобална платформа от 2016 г. насам и разкрива нов поглед върху емблематичното Coca-Cola лого

„Всички сме на една Coca-Cola един от друг” e първата глобална кампания под шапката на Real Magic

На специално виртуално събитие Coca-Cola представи своята нова глобална платформа Real Magic, която приканва всички да отпразнуват истинската магия на човечеството. Новата бранд философия затвърждава обещанието, което марката прави, с още по-голямо значение в съвременния свят – да обединява и вдъхновява хората всеки ден. Стратегията е изградена върху наученото през последните 18 месеца – че можем да намерим навсякъде около нас магията, която прави ежедневието ни необикновено, когато се обединим в неочаквани моменти. Real Magic припознава още противоречията, с които се сблъскват новите поколения, търсейки хармония и социална връзка в един виртуален и разделен свят.

Coca-Cola е бранд, дефиниран от дихотомия – скромен, но емблематичен; автентичен, но енигматичен; истински, но магичен” споделя Маноло Аройо, главен маркетинг директор на The Coca-Cola Company. „Философията Real Magic се корени в убеждението, че дихотомията може да направи света по-интересно място – свят на необикновени хора, неочаквани възможности и прекрасни моменти. В същото време улавя и същността на Coca-Cola – истински вкус, който е неописуем, уникален, истинска магия сам по себе си”.

Real Magic е първата нова глобална платформа на Coca-Cola от 2016 г. насам и стартира успоредно с обновената визуална идентичност на бранда и нов свеж поглед върху емблематичното лого. Вдъхновено от начина, по който е представено върху опаковките, новото лого „прегръща“ бутилките и кеновете и действа като визуален подпис върху магическите моменти в комуникацията на бранда.

Coca-Cola си партнира с артисти, фотографи и илюстратори, за да вдъхне живот на концепцията за Real Magic чрез новото лого. През собствения си поглед, те пресъздават моментите на истинска магия от ежедневието по начин, който е едновременно обединяващ, но и индивидуален и изразителен. Партньорите в дизайна са Wieden+Kennedy London, KnownUnknown и Kenyon Weston.

Real Magic не е просто слоган или едногодишна платформа – тя е дългосрочна философия и убеждение, което ще направлява маркетингa и комуникациите на Coca-Cola”, допълва Аройо.

Първата кампания под шапката на новата платформа е  „Всички сме на една Coca-Cola един от друг”. Смесвайки реалния с виртуалния свят, тяе метафора за вярването, че това, което ни обединява е по-силно от това, което ни разделя и акцентира върху общото между всички нас – човечността. Видеото на кампанията повдига въпроса какво би станало, ако Coca-Cola, като символ на сплотеност, би могла да обедини светове, които са предназначени да бъдат разделени, за да създаде истинска магия. То включва трима известни геймъри – DJ Alan Walker, Team Liquid’s Aerial Powers и Average Jonas. Coca-Cola си партнира с рекламната агенция BETC London, за да създаде кампанията с филмовия режисьор Даниел Уолф и гейминг и CGI специалистите от Mathematic.

„Чрез философията Real Magic искаме да ангажираме хората по много различен начин, чрез екосистема от уникални и лични преживявания”, казва още Аройо. „Всички сме на една Coca-Cola  един от друг” е създадена за и заедно с общността, която иска нещо различно от това, което би очаквала от Coca-Cola досега. За изграждането на кампанията си партнирахме с най-добрите създатели, геймъри, с Twitch и други, за да открием нашето място в една реалност, различна от всичко, което сме познавали досега. Това е изключително вълнуващо”.

Свързани публикации

През 2020 г. фондация „За нашите деца“ увеличи инвестициите си в ранното детско развитие и предостави повече възможности за деца и техните семейства

Това сочат данните от годишния доклад на организацията През изминалата година фондация „За нашите деца“ подкрепи над 2300…

Сряда I

Книгата Кулинарни пътешествия – Антъни Бурдейн § Лори Уливър Последната и недовършена книга на Тони. Сменил 12 паспорта,…