Деветте силоза на София Мел се превърнаха в най-големия графит в България

Над 700 часа бяха необходими за реализирането на арт проекта.

С площ от 3600 m2, деветте силоза на София Мел се преобразиха в най-големия графит в България. Дизайнът е на Стоян Атанасов, спечелил конкурса „От сиво в красиво“, а реализацията се дължи на изключителния професионализъм на Fine Art Factory. Над 700 часа бяха необходими за завършването на арт проекта, който подобри околната среда около мелницата и създаде цветна градска зона.

„Горди сме от крайния резултат, защото заедно направихме нещо сиво в красиво и разкрасихме градския пейзаж. С всяка своя линия и цвят, този дизайн ни напомня за силата на изкуството, което променя света и създава красота в нашето ежедневие. Благодарни сме на Стоян и на Fine Art Factory за невероятния им принос към този вдъхновяващ проект, който обогати града ни и го направи по-цветен и жив.“ – сподели Весела Пеева, Маркетинг Мениджър на София Мел.

Конкурсът „От сиво в красиво“ стартира през март 2023 г., като целта му е да подобри околната среда на мелницата и да оцвети града. Деветте силоза за зърно да се трансформират в творения на графити артисти, включващи цветове от палитрата на София Мел, които носят послания за щастие, любов и грижа. В проекта участваха десетки арт предложения, които бяха изложени за публично гласуване, а десетте най-добри дизайна бяха оценени от специално подбрано жури, сред което беше и българският street Art художник Станислав Трифонов – Насимо. Близо месец бе нужен, за да се реализира печелившият дизайн на Стоян Атанасов, който вдъхна нов живот на силозите на мелницата и направи градската среда по-цветна и приятна.

Целия процес на изпълнение на графити проекта от Fine Art Factory можете да видите тук.

Свързани публикации