ИКЕА България разширява пилотния си проект за безплатни доставки чрез мобилни станции с две нови локации

Услугата „Поръчай и вземи от мобилен хъб“ вече е налична в Русе и Враца

След успешното стартиране на пилотния проект за доставки на онлайн поръчки до мобилен хъб в градовете Стара Загора, Плевен, Хасково и Благоевград, ИКЕА България обявява разширяването на услугата в Русе и Враца. Графикът и локациите за тези доставки ще бъдат както следва: всеки четвъртък в Русе – паркинг Кауфланд Дружба и всяка събота във Враца – паркинг Кауфланд. Мобилният хъб представлява място с обозначения „ИКЕА“, откъдето клиентите могат лично да вземат своите поръчки, директно от транспортното средство на превозвача, без допълнително оскъпяване и да ги транспортират до дома си бързо и удобно.

„Ние от ИКЕА винаги търсим нови идеи и различен подход за подобряване на клиентското преживяване. След отличните отзиви на клиенти от първите четири града, решихме да разширим пилотния проект за безплатни доставки. Щастливи сме, че ще предоставим улеснен и изгоден достъп на гражданите на Русе и Враца до нашите разнообразни предложения за дома“, споделя Иванка Бакърова, мениджър отдел „Нов бизнес“ на ИКЕА България.

За жителите на Русе всички поръчки, направени до понеделник, 14:00 ч. включително, могат да бъдат взети в четвъртък на текущата седмица, а за жителите на Враца – всички поръчки направени до сряда, 14:00 ч. включително,  могат да бъдат взети в събота. Заявките, генерирани след това, се получават през следващата седмица. Поръчките могат да бъдат заплатени само с кредитна или дебитна карта. Работното време за получаване е от 11:00 ч. до 18:00 ч.

След положителните резултати от реализирания до момента проект и с настоящото продължение в Русе и Враца, компанията планира да разшири услугата „Поръчай и вземи от мобилен хъб“ и в други градове.

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и достъпно, висококачествено обзавеждане на дома, произведено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с различни собственици, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се създаде по-добро всекидневие за много хора. ИКЕА е основана в Швеция през 1943 година.

За Housemarket

ИКЕА влиза на българския пазар през 2011 г. чрез българското дружество на компанията Housemarket S.A, част от Fourlis Group, която по силата на франчайз договор държи правата за търговска дейност под марката ИКЕА на териториите на Гърция и Кипър.

Относно франчайз системата на ИКЕА

Ритейл бизнесът на IKEA се управлява чрез франчайз система с франчайзополучатели, които имат право да предлагат и продават продуктовата гама на ИКЕА в рамките на определени географски територии. Inter IKEA Systems B.V. е собственик на концепцията ИКЕА и световен франчайзодател, който също така възлага на различни ИКЕА компании да разработват и предлагат продуктовата гама, както и да доставят комуникационни решения. Днес 12 различни групи компании имат право да притежават и управляват канали за продажба на ИКЕА съгласно франчайз споразумения с Inter IKEA Systems B.V.

Относно Inter IKEA Group

Inter IKEA Group включва Inter IKEA Systems B.V., IKEA of Sweden AB, IKEA Supply AG и IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V. е холдинговата компания на Inter IKEA Group.

Свързани публикации