ИКЕА в колаборация с британската дизайнерка Зандра Роудс представят KARISMATISK

Приказната колекция ще бъде достъпна в магазините от септември 2021 г.

ИКЕА реши да изследва как чудатият свят на Зандра Роудс, с всичките му смели шарки и пищни цветове, може да бъде пренесен в домашната атмосфера.  Резултатът е KARISMATISK – колекцията – манифест на безстрашието и себеизразяването вкъщи. Тя включва 26 екстравагантни продукта, които окуражават всеки любител на пъстротата: „Бъди смел! Бъди страхотен! Бъди себе си!“. KARISMATISK ще бъде представена ексклузивно в магазин ИКЕА София и магазин ИКЕА Варна.

Известна със своите смели десени и живи цветове, Зандра Роудс действа с революционен замах в модния и текстилен свят вече повече от пет десетилетия. Смелият ѝ подход вдъхнови  експертите от ИКЕА да изследват силата на цветовете и десените, за да добавят индивидуалност и чар в домашната обстановка. Резултат от съвместната им работа е колекция със силен израз на индивидуалност, талант, местна култура, както и психологическите им ефекти върху хората и пространствата.

Точно като Зандра, колекцията е шумна, горда и заявяваща. И точно като нея тя казва: “Ето ме!“ KARISMATISK празнува нашите домове като израз на нас самите през цветовете, десените и изразителните си предмети. Тя пренася увереността и харизмата на Зандра в интериора. Колекцията носи оптимистична нотка, посветена на забавлението и блясъка вкъщи. „Мисля, че много хора се страхуват да експериментират с цветовете, но според мен те носят светлината в дома. Нямам търпение да взема от онези очарователни юргани в леглото си или да ида в банята и да стъпя върху онази шарена постелка. Мисля, че животът, с всички тези неща, би бил по-забавен – те просто са създадени, за да повдигат духа“, споделя Зандра Роудс.

Продуктите от колекцията KARISMATISK са не само невероятни и цветни, те са и функционални. Заедно със Зандра, ИКЕА използва пълноценно  измеренията на демократичния дизайн – форма, функция, качество, устойчивост и достъпна цена – за създаване на игриви решения за всекидневните нужди. Въпреки че Зандра е пламенна и щедра на ярки щампи и цветове, в избора на материали тя винаги е практично ориентирана. Където е възможно в колекцията са използвани рециклирани материали и се е следвала максимата „по-малкото е повече“. “Екипът на ИКЕА разбра естетиката на Зандра Роудс. Затова и идеите ни паснаха толкова добре. Процесът по създаването на колекцията беше естествен и истински и това се вижда в крайния резултат“, казва дизайнерката „Беше невероятно приключение. Беше вълнуващо да направим света на цветовете на Зандра Роудс достъпен за толкова много хора“.

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и достъпно, висококачествено обзавеждане на дома, произведено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с различни собственици, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се създаде по-добро всекидневие за много хора. ИКЕА е основана в Швеция през 1943 година.

За Зандра Роудс

Зандра Роудс е един от британските ню уейв дизайнери, който постави Лондон в светлините на международната модна сцена през 1970 г. Дизайнът й винаги носи чисти и ясни послания; драматични, но грациозни; дръзки, но женствени. Роудс се вдъхновява от природата и органичните материали. Цветните й десени често са вдъхновени от пътуването, украинските шевици, символите на индианците, японските цветя и калиграфията.

Свързани публикации

През 2020 г. фондация „За нашите деца“ увеличи инвестициите си в ранното детско развитие и предостави повече възможности за деца и техните семейства

Това сочат данните от годишния доклад на организацията През изминалата година фондация „За нашите деца“ подкрепи над 2300…