“ИНТУИТИВЕН ИНТЕЛЕКТ” С ЕКСКЛУЗИВНИЯ LG OLED AI ПРОЦЕСОР

Представете си телевизор, на който не само гледате любимите си предавания с невероятно качество на картината, но и знае вашите предпочитания. Тази концепция вече не е само въображаема, тъй като най-новите телевизори на LG са способни да разберат какво искате и от какво се нуждаете, адаптирайки всеки момент, който прекарвате с тях, чрез “Affectionate Intelligence”. Ангажиментът на LG да създава алгоритми през изминалите три десетилетия доведе до множество технологични иновации. Този стремеж към развитие безпроблемно се разпростря и върху разработването на AI чипове, които не само персонализират устройствата, но са и предназначени да изградят връзка. 

Едно от доказателствата за отдадената работа на LG е процесорът Alpha AI, разработен по изключителен начин за OLED телевизорите на компанията, който прави своя световен дебют преди десет години като остава и до днес един от най-големите пробиви в историята на технологията за обработка на телевизори. Този AI процесор непрекъснато се развива въз основа на обратната връзка с клиентите, което гарантира телевизионно изживяване, което с времето става само по-добро.

На фона на широкото разпространение на OLED панелите, OLED телевизорите на LG се отличават благодарение на първия процесор с изкуствен интелект, създаден за OLED. Процесор на LG използва усъвършенствани алгоритми и авангардна технология за увеличаване на мащаба, за да предостави неподозирано качество на картината. 

Разнообразните технологии за обработка на данни продължават да се развиват заедно с изкуствения интелект, като демонстрират значително повишаване на производителността на невронния процесор (NPU), който е от съществено значение за интуитивния интелект, със забележителен растеж от 400%. Най-новите OLED evo телевизори на LG са оборудвани с новия процесор α (Alpha) 11 AI, който увеличава скоростта на обработка с 30% в сравнение с предшественика си. 

Нещо повече, първокласната технология за обработка на AI се разшири до LG QNED телевизорите, издигайки производителността на линията LCD телевизори от висок клас до нови нива на качество. Телевизорите LG QNED разполагат с процесора Alpha 8 AI, за да постигнат 1,3 пъти по-висока производителност на AI и 1,6 пъти по-висока скорост на обработка в сравнение с предшественика си. Тези забележителни постижения се обединяват, за да формират мощно, но изтънчено аудиовизуално изживяване, което засилва усещането на потапяне на зрителите.

В основата на телевизорите с изкуствен интелект на LG стои дълбокото разбиране на предпочитанията, навиците и желанията на потребителя. В стремежа си да обогатят изживяването и домашното забавление с гъвкава персонализация, най-новите LG телевизори с изкуствен интелект могат да разпознават гласове, благодарение на уникалните профили на webOS, което улеснява предоставянето на персонализирани препоръки на потребителя, изградени на база личната история на гледане. 

Този услуга позволява на потребителите да получат незабавен достъп до любимото си или най-използвано съдържание и функции, докато Picture Wizard работи адаптирайки качеството на картината към техните предпочитания, за да изгради по-дълбокото разбиране и връзка между устройството и потребителя. Picture Wizard също така позволява на потребителите да избират от редица опции, чрез които могат да настройват изображенията по свой вкус и да получават по-голямо удовлетворение от гледането, без да се налага да научават всичко за техническите аспекти като яркост, контраст или острота.

Тъй като качеството на звука вече се счита за също толкова важно, колкото и качеството на изображението, за да се допълни зрителното изживяване, AI технологиите за обработка се развиват, за да помогнат и на аудио-производителността на телевизора да навакса. AI Sound Pro предлага по-богат и по-пълен звук, докато вградените високоговорители на LG телевизора създават виртуален съраунд звук 11.1.2, за да увеличат потапянето. AI може дори да подобри яснотата на диалога, като отдели вокалите от саундтрака, правейки го да изглежда така, сякаш звуците се излъчват естествено от центъра на екрана. Освен това WOW Orchestra създава триизмерен звук, който работи в унисон с вградените високоговорители на телевизора и съвместимите саундбари на LG, създавайки единен звук.

Фокусът на LG върху платформата за смарт телевизори webOS, която захранва над 200 милиона смарт телевизори, е ясен за всички. WebOS обогатява ежедневието с гъвкава персонализация и повишено удобство под формата на индивидуални профили, разпознаване на глас и препоръки изградени на база историята на гледане. Благодарение на обширната си аудитория LG цели да  присъства активно в областта таргетираната реклама, FAST и услугите за стрийминг на съдържание.

И накрая, програмата webOS Re:New2 предлага най-новата актуализация на webOS на собственици на LG Smart телевизори, за да гарантира най-съвременното телевизионно изживяване през следващите пет години. Това означава, че потребителите, закупили LG OLED телевизор или LG QNED телевизор, пуснат на пазара през 2024 г., могат да се възползват от най-новата webOS платформа до 2028 г.

За да разберете повече за различните усилия, които LG Home Entertainment Company полага, за да създава обогатяващи живота изживявания за всеки един потребител, следете LG Newsroom.

Свързани публикации