Използването на мобилни технологии при провеждането на събития набира популярност

Мобилните технологии предлагат все повече възможности както за организаторите, така и участниците

Потенциалът на мобилните технологии във всички сфери, от онлайн маркетинга и търговията до ежедневните разплащания в магазини и заведения, се увеличава все повече. Новото поле, в което дигиталните финансови услуги навлизат, е провеждането на събития, като дават възможност за многократно надграждане и задълбочаване на преживяването както на организаторите, така и на участниците.

Пример за иновативната им употреба е вайбър ботът Диджи към Digital4Sofia – годишната конференция за социални мрежи и видео маркетинг, която бе проведена миналата седмица. Диджи отговаря бързо на конкретни запитвания и предоставя цялата необходима информация за събитието – достатъчно е потребителят да изпрати съобщение с въпроса си или да използва някой от основните бутони. А благодарение на Settle, Вила Мелник, Ведра Кафе, BizHub и Magic Indoor, участниците имаха възможност да се възползват от специални оферти, които закупуваха със Settle директно чрез Диджи.

Основно предимство на мобилните технологии е, че могат да бъдат използвани в събития във всякаква среда – виртуална, хибридна или на живо. Това дава възможност на организаторите на различни формати да разнообразят преживяването за посетителите. Дигитализацията на финансовите услуги е и улеснение, тъй като премахва риска от грешки в преброяването на големи суми или от кражби, и така позволява концентрация върху качеството на самото събитие.

Безкасовото разплащане чрез Settle е ефикасно и по-скоростно от използването на кеш или карта. Потребители могат да изпращат и получават пари мигновено, а търговците – да приемат дигитални плащания без необходимост от допълнителни устройства. Възможни са както интегрирани решения за разплащания в онлайн магазин, така и плащания чрез QR код на място. Този начин е и по-сигурен – безкасовото разплащане е по-малко рисково от картовото от гледна точка на сигурността, заради множеството нива на защита, с които дигиталните устройства разполагат: от код на телефона през известия в реално време до биометрична идентификация.

Удобството и бързината са две от главните причини за бързата популяризация на дигиталните портфейли и все по-масовото им използване е доказателство за нуждата от  демократизация на финансите и улесняване на разплащания между хората и бизнеса.

За Settle

Мисията на Settle е да създаде свят, в който парите са дигитални и демократизирани. Settle Group развива приложението Settle, целящо създаване на полезни връзки и лесни разплащания между хората и бизнеса. 

С приложението Settle индивидуални потребители могат незабавно да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства. 

Settle е достъпен на 22 пазара в Европа, като разчита на местни партньорства. Местните дружества помагат на Settle да достигне до хората и бизнеса в цяла Европа. 

Settle е кулминацията на 10-годишен опит в сферата на мобилните плащания. Екипът зад приложението се налага като лидер в мобилните плащания и търговия от 2010 г. насам. От централата си в Норвегия, компанията вече повече от десетилетие разработва платформа за финансови услуги от световна класа. Екипът на компанията е разработил първата платформа за мобилни плащания в Скандинавските страни и е стартирал първата система за мобилни плащания в Норвегия (mCASH), повлиявайки на живота на милиони хора и помагайки им коренно да променят начина, по който плащат и получават плащания. Целият този опит и технология сега се прилагат от Settle Group за създаването на най-голямата съвместна мрежа за мобилни разплащания в Европа.

Свързани публикации

За първи път в Източна Европа: Google, DeepMind, Amazon Web Services, българското правителство и бизнес инвестират 200 милиона лева в нов световен център за изкуствен интелект и информатика

Технологичните гиганти Google, DeepMind, Amazon Web Services и български IT лидери, начело със SiteGround, правят безпрецедентна инвестиция в…