Изследовател от Amazon Web Services пристига в България за първата техническа конференция на INSAIT

Д-р Рупак Маджумдар е световноизвестен учен в сферата на софтуерната верификация, директор на Макс Планк Институт за Софтуерни Системи, както и изследовател от Amazon Web Services

Изследовател от Amazon Web Services пристига в България, за да се присъедини към екипа от експерти в областта на информатиката и изкуствения интелект, които ще бъдат част от първата конференция на института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) в България. Д-р Рупак Маджумдар е световноизвестен учен в сферата на софтуерната верификация и директор на Макс Планк Институт за Софтуерни Системи. Той може да се похвали с изключителния си принос за компютърно-подпомаганата проверка и контрол на реактивни системи в реално време, хибридните и вероятностни системи, проверката на софтуер, езиците за програмиране, логиката, както и теорията на автоматите.

„Да имам честта да посетя INSAIT ме кара да се вълнувам истински! Със сигурност мога да кажа, че компютърните науки са област, която не само, че не спира да се развива, но и продължава да прави невероятни пробиви както в основополагащите резултати, така и в приложенията“, сподели Д-р Рупак Маджумдар, и добави: „Щастлив съм да видя, че именно в Източна Европа има точно такъв страхотен център за компютърни науки от най-високо ниво. Знам, че има много повече отличили се компютърни учени, отколкото изследователски центрове от такъв тип и затова се надявам, че INSAIT ще се превърне в център за върхови научни постижения в областта на компютърните науки в Европа и ще успее да вдъхнови ново поколение таланти!“

За първи път тази година институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) организира двудневна конференция под мотото „Emerging Trends in AI and Computing Research“, на която топ изследователи от Google, Waymo, AWS, MIT, ЕTH Zurich, EPFL, Max-Planck, и Yale ще представят в София последните достижения в информатиката и изкуствения интелект. Събитието ще се проведе на 30 септември и 1 октомври 2022 година в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“ в столицата и е подходящо за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, студенти и инвеститори в дълбоко-технологичния сектор. Конференцията ще се провежда ежегодно като част от мисията на INSAIT за утвърждаване на региона като дестинация за научни изследвания и дълбоки технологии от световно ниво.

По време на събитието световно известни изследователи, повечето от които ментори в докторантската програма на INSAIT, ще представят на аудиторията презентации на ключови теми като: машинно обучение, компютърно зрение, автономни автомобили, киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури и верификация.

Цената на билета за двудневното събитие е 40 лева, за студенти – 10 лева, а за ученици – безплатно.

Сайт на конференцията и регистрацииhttps://conf.insait.ai/

Свързани публикации