AmChampions Awards

Известни са номинациите за наградите AmChampions на Американска търговска камара в България

  • Американската търговска камара в България (АТК) ще отличи най-активните си членове, които допринасят в най-голяма степен за успеха на организацията и за подобряване на бизнес климата у нас през 2021 г.

  • Гала-вечерята посветена на наградите е част от Годишната конференция на Американските търговски камари в Европа, на която София е домакин.

Американската търговска камара в България с гордост оповестява тазгодишните номинации за Наградите AmChampion. Девет компании в три категории бяха избрани въз основа на тяхното представяне и принос за успеха на Камарата и за усилията им за подобряване на бизнес климата в страната. Бордът на директорите на АТК ще отличи и Проект на годината.

Победителите ще бъдат обявени на 6 октомври 2022 г. по време на гала-вечеря. Специалното събитие тази година е част от програмата на Годишната конференция на Американските търговски камари в Европа. АТК спечели домакинството и между 5 – 8 октомври т.г. София ще е посрещне 40 представители от 30 американски камари в Европа и Евразия.

На Гала-вечерята ще присъстват и Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ у нас, Сюзън Дангър, председател на Американските търговски камари в Европа и гл.изп. директор на AmCham EU, Айша Водник, вицепрезидент Американските търговски камари в Европа и гл.изп. директор на АТК Словения и Оливие Маркет, президент на АТК България.

„За втора поредна година тази церемония с наградите ще постави под светлините на прожекторите нашите най-ангажирани членове. Нещо повече – ние, като общност – благодарим така на онези компании, чиито лидери и експерти отделят време, знания, средства и идеи, за да успяваме заедно. Най-важното тук, обаче е едно: колкото повече активни членове имаме в нашите комитети, проекти, застъпничество, толкова по-добре ще е за нашата общност и за инвестиционния климат на България.“ – посочи Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

Номинации

Категория „Малки и средни предприятия“

В тази категория членуват 137 компании. Номинираните по азбучен ред са Адвокатска кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, Джобтайгър и Ейч Ар Кансълтинг Партнърс.

Категория „Корпоративни членове“

В тази категория членуват 68 компании. Номинираните по азбучен ред са Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, Менпауър България и Фондация „Америка за България“.

Категория „Големи корпорации“

В тази категория членуват общо 117 компании. Номинираните по азбучен ред са AES България, КонтурГлобал Марица Изток 3, Джонсън и Джонсън България.

За Наградите AmChampion

Идеята за наградите датира назад до 2019 г., когато АТК надгради ползите за своите членове.

Целите на наградите включватпублично признание на най-активните и ангажираните от членовете за предходна година. Също така, бидейки награда на общността – инициативата фокусира вниманието върху онези членове, които са били най-активни в дейностите на Камарата. Наградите, базирани на стабилни критерии и проверени данни, изразяват благодарност към всички членове.

Нещо повече, наградите подчертават множеството възможности, които нашата бизнес-платформа предоставя за дейности към общността ни и към българската икономика. Разбира се, подобен проект увеличава разпознаваемостта на Американската търговска камара в България и удовлетвореността на членовете.

За Американска търговска камара в България 

Американската търговска камара в България (AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата икономика в България вече над 28 години. Тя обединява над 300 американски, мултинационални и български компании с доказана репутация.

Камарата членува в обединението на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), партньор е на Търговската камара на САЩ (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. Подкрепя Инициативата „Три морета“ от 2019 г. Камарата има офиси в София, България и Вашингтон, САЩ.

Свързани публикации