LG OLED OBJET COLLECTION СЪС ЗЛАТНА НАГРАДА ЗА DESIGN EXCELLENCE ОТ iF GOLD AWARD

Признанията са за LG OLED Objet Collection и продукти, подобряващи начина на живот на потребителите си, благодарение на своя дизайн

Жури, съставено от 132 високопоставени експерти по дизайн от над 20 държави, награди LG с 20 признания, сред които iF Gold Award за LG OLED Objet Collection (модел 65Art90). Сред продуктите на LG, които получиха награда, 16 са за Product Design, а 3 – за User Interface (UI). Тази година от приблизително 11,000 кандидатури, 73 участника получиха iF Gold Award.

Наградите внимателно оценяват продуктите според зададените критерии, които включват диференциация и въздействие в 9 дисциплини и категории – Product, Packaging, Communication, Interior Architecture, Professional Concept, Service Design, Architecture, User Experience (UX) и User Interface (UI).

Телевизорът LG OLED Objet Collection, част от лайфстайл линията на бранда, спечели най-високото отличие – iF Gold Award за изключителен дизайн, вдъхновен от визията на статив, благодарение на което се слива с интериора на всяко помещение със своя минималистичен стил и фина цветова гама от естествени нюанси. Така, дизайнерите на продукта успяват да внесат незабавна изтънченост и визуална хармония във всяко закрито пространство. Потребителите могат както да свалят капака, за да разкрият пълния размер на екрана за максимално потребителско изжияване, така и да го покрият частично, за да виждат само подбрана селекция от лайфстайл функции.

В продуктовите категории, пречиствателят за въздух LG PuriCare AeroTower получава награда за своята елегантна и стилна форма, предлагаща модерен и естетичен дизайн, пасващ перфектно на всеки стил интериор. Мониторът LG DualUp Monitor Ergo пък е отличен за дизайна си, който носи превъзходно потребителско изживяване, благодарение на положените усилия за увеличаване на ергономични комфорт. Освен това, LG OLED evo Gallery Edition (77G2), LG OLED evo (65C2) и LG XBOOM 360 също получават признание в категорията за продуктов дизайн за водеща в категорията естетика, функционалности и технологични иновации.

В UX категориите, както LG OLED Objet Collection, така и LG StanbyME (модел 27Art10), са признати за удобство и зрителски комфорт, което повишава използваемостта на продукта. Интуитивен сензорен екран улеснява оперирането със StanbyME, а потребителският интерфейс, създаден специално за този продукт, не прилича на никой друг и е съобразен с личните навици и потребности на зрителя.

От 1953, дизайнери и производители се конкурират за отличията на високо признаните iF награди за дизайн. Връчвани от iF International Forum Design GmbH със седалище в Hanover, наградите iF Design Award са в топ три отличия в сферата на дизайна в световен мащаб заедно с Red Dot Design Award и IDEA (International Design Excellence Award). Отличие от iF Design Award е гаранция за качество на дизайна и изключително обслужване, а за потребителите iF Design Award означава, че продуктът с този знак е най-добрият в категорията си.

“За нас признанията от iF Design Award са истинска чест особено след наградите и от Red Dot Design Award за изключителен дизайн,“ споделя Лий Чул-бей Старши вицепрезидент и изпълнителен ръководител на LG Electronics’ Life Innovation Design Center. “В LG Electronics винаги се стремим да предложим най-доброто потребителско изживяване заедно с най-високата естетическа оценка за продуктите ни, поради което и за нас е толкова значимо, че получаваме признание за усилията си от едно от най-добрите отличия в сферата.”

Свързани публикации