LG ПУСКА ПЪРВИЯТ В СВЕТА БЕЗЖИЧЕН OLED ТЕЛЕВИЗОР

97-инчовият OLED телевизор на компанията с технологията Zero Connect се подготвя за глобалното си лансиране.

LG Electronics (LG) лансира първия в света безжичен OLED телевизор, 97-инчовия LG SIGNATURE OLED M (модел 97M3). 97M3 в момента е достъпен в Южна Корея, като плановете са да навлезе на ключови пазари, включително Северна Америка и Европа, по-късно тази година.

Благодарение на техническия и дизайнерски опит в продължение на десетилетие OLED иновации, създаването на 97M3 ще затвърди лидерството на компанията в сегмента на ултра-широките премиум телевизори с най-широкия 97-инчов OLED екран в индустрията, който работи със Zero Connect Box, първото в света безжично решение с технология за излъчване на видео и аудио с 4K 120Hz в реално време.

LG SIGNATURE OLED M е OLED телевизор, напълно освободен от кабели, с изключение на захранващия кабел. Решението на LG за безжичното AV излъчване е разработено, за да помогне на потребителите, които свързват телевизора си с различни устройства, включително периферни, като гейминг конзоли и декодери, като предлага нов, лесен начин за управелние на кабелите и свързаните устройства.

Технологията Zero Connect елиминира необходимостта да имате кабели и устройства в близост до екрана, потребителите могат напълно да се насладят на потапянето, което ултра-широкият екран предлага в едно подредено и минималистично пространство.

LG SIGNATURE OLED M може да се похвали с 97-инчов OLED екран (приблизително 245 см. дължина на диагонала), както и Zero Connect Box, която позволява AV излъчване на 4K резолюция (3,840 x 2,160 пиксела) и 120Hz честота на опресняване на до 10 м. в далечина от екрана.*

Истинска иновация, 97M3 с безжично решение е важна стъпка към еволюцията на телевизорите. Zero Connect Box поддържа редица опции за свързване, включително HDMI 2.1, USB, RF, LAN и Bluetooth – което прави телевизорът изключително лесен за свързване с множество устройства, включително периферни, като гейминг конзоли и декодери. За да осигури безпроблемно излъчване на изображения и звук, кутията идентифицира оптималната пътека за свързване и използва регулируема антена, която може да се позиционира според локацията на екрана.

Патентованото решение на LG за безжично AV излъчване е способно да предава големи количества данни със скорост 3 пъти по-голяма от съществуващите Wi-Fi 6E стандарти. Впечатляващо е, че революционната Zero Connect технология поддържа дори Dolby Vision и Dolby Atmos.

LG SIGNATURE OLED M е създаден и с ултра модерния, елегантен Gallery Design на компанията, който предоставя лесно монтиране плътно до стената. Елиминирайки нуждата от секция или маса в близост до телевизора, потребителите могат да подредят пространството си така, както желаят.

В близкото бъдеще, 97-инчовият LG SIGNATURE OLED M ще бъде последван и от 83- и 77-инчов OLED evo M модели със Zero Connect технология, като всеки от тях ще предлага превъзходна OLED производителност с безжично AV предаване на 4K 120Hz.

„Техническото постижение на 97M3 е направено благодарение на продължилата десетилетие отдаденост на LG, като пионер в тази сфера, да създава добавена стойност за своите потребители,“, сподели Баик Сеон-пил, лидер на дивизия Product Development в LG Home Entertainment Company. „Заедно с осигуряването на оптималното зрителско изживяване на ултра-широк екран, нашият първи по рода си безжичен LG SIGNATURE OLED M дава на потребителите ново ниво на свобода в аранжирането на дома си.“

Свързани публикации

Годишният доклад за устойчивост на United Group отбелязва значителни стъпки напред в развитието на екологичната и социална отговорност

United Group, водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, обяви публикуването на своя Доклад за устойчивост за…