60 нови български продукта в „Седмица на родната кухня“ в Lidl

Освен изгодни предложения на любими български продукти „Родна стряха“, веригата ще предложи и нови продукти от утвърдени местни производители

Седмица на родната кухня ще зарадва потребителите на Lidl с разнообразни и предложения от български продукти, представящи богатството на различните региони. Акцията стартира следващата седмица и ще включва изгодни оферти на близо 100 продукта – както познати  български артикули от постоянния асортимент на веригата, така и нови продукти от утвърдени родни производители. 60 от тях ще са изцяло нови вкусове, някои от които ще бъдат част от продуктовата серия „Родна стряха“. Така серията от висококачествени продукти от български производители вече ще включва 95 продукта „Родна стряха“, създадени от 40 производители от цялата страна.

Пататник с козе сирене, старопланински гюбек с манатарки, сладко от зелени орехи са само част от новите продукти, които потребителите ще могат да опитат през Седмицата на родната кухня в Lidl. Любителите на месните деликатеси ще могат да се насладят на роле „Трапезица“, домашен бахур, бут по еленски и много други деликатеси от кулинарната съкровищница на България. Място на витрините е запазено и за традиционното бяло българско сирене, като предложенията включват разнообразие от козе, овче, краве, биволско и домашно сирене в саламура. Сред новите предложения е и цедено кисело мляко със сладко от боровинки – любим десерт, в състава на който влизат цедено кисело мляко „От собствената ферма“ и сладко от български боровинки.

Специално за Седмицата на родната кухня двамата шеф готвачи Манчев и Шишков са подготвили и няколко традиционни български рецепти, с които потребителите могат да разнообразят своята трапеза.

За да допълни разнообразието от вкусове и да допринесе за българския дух, Седмицата на родната кухня в Lidl ще обхване и артикули извън хранителните стоки, подходящи за възрастни и деца. Дамски, мъжки и детски тениски с фолклорни мотиви и бижута с шевици са част от предложенията на веригата. По-малките ще могат да се занимаят с класическата игра на пъзел, но базиран на народни приказки, а самоучител по народни танци ще осигури забавление на цялото семейство и приятелите.

Седмицата на родната кухня е поредната инициатива, която Лидл България предприема като част от своята политика за популяризиране на стоките от родни производители. Инициативата, заедно с непрекъснатото обогатяване на портфолиото „Родна стряха“ от стартирането на продуктовата линия през 2017 г. до сега, са допълнителни стъпки на компанията в подкрепа на българските производители.  

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 104 магазина в 49 града и близо 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Свързани публикации