Лидл България с отличие на публиката за своята корпоративна и социална отговорност

Компанията спечели в категорията „Корпоративна и социална отговорност“ по време на тазгодишните награди на ГБИТК

Лидл България получи наградата на публиката в категория „Корпоративна и социална отговорност“ за изминалата 2020 г. на годишните награди на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). За първи път в 17-годишната история на наградите на германската икономика бяха връчени и специални награди – Social media Community Award, при които победителите бяха определени чрез допитване до последователите на Камарата в социалните мрежи.

Това отличие е много ценно за нас. То показва оценката на хората и потвърждава, че достигаме до тях с нещата, които правим, и които можем да обобщим с една дума – отговорност. През изминалата година, белязана от COVID-19, Лидл България не само че не преустанови своите активности, но и ги надгради. Издадохме втория доклад за устойчиво развитие – може би най-яркото доказателство за ангажимента ни по тази тема. Проведохме 7-то издание на „Дай шанс на балканката“ и зарибихме река Искър с 30 000 балкански пъстърви. Успешно реализирахме и Умници гладници – инициатива за здравословно хранене сред децата. С помощта на 250 учителя и над 900 ученика издадохме наръчник с 15 урока по здравословно хранене, който разпространихме във всички начални училища в България., коментира Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации“ в Лидл България.

Вече повече от 10 години, в които е на българския пазар, Лидл България не спира да развива своя бизнес по отговорен и устойчив начин, с грижа към служителите, околната среда и обществото. Компанията реализира десетки инициативи за опазване на околната среда и биоразнообразието, за развитието на местните общности, както и в подкрепа на семействата и грижата за техните деца и осигуряването на повече възможности за пълноценен начин на живот. За 10 години веригата е инвестирала над 5 000 000 лв. в дарения, спонсорства и социално отговорни инициативи.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 105 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Свързани публикации

INSAIT обяви уникална за Източна Европа докторантска програма: 36 000 евро годишна стипендия в България с професори от Carnegie-Mellon, EPFL, ETH Zurich, MIT и Yale

Талантите на България вече не са изправени пред дилемата – да приемат високо платена работа в ИТ индустрията…