Модна (р)еволюция: Secondhand September с Remix

Този септември ще е повече от месец. Remix, водещата онлайн платформа за secondhand и outlet модни находки в Европа, обединява сили с модни ентусиасти и защитници на устойчивата мода по света, и се включва в инициативата Secondhand September.

За да ни помогне да оценим ползите на кръговата мода, Remix представя своя Fashion Calculatorзабавен интерактивен тест, който ни показва какъв е природният отпечатък на нашите модни избори и ни дава ценни съвети как да имаме гардероб, който ни дава избор и безкомпромисен стил, но същевременно ограничава вредите на модната индустрия върху планетата. Tой отправя предизвикателство към нормите на модната индустрия и демонстрира ползите от устойчивия избор, като продължава мисията на Remix да вдъхнови ново поколение потребители да мислят за повторната употреба на първо място.

Устойчива промяна в стила

Въздействието на модната индустрия върху околната среда продължава да бъде голям проблем, белязан от прекомерно разхищаване и потребление на ресурси. Текстилният отпадък често се нарича новата пластмаса и модната индустрия заема второ място като най-голям замърсител след нефтената. Средностатистическият европеец използва 26 кг и изхвърля 11 кг текстилни изделия всяка година. Secondhand September се стреми да обърне тази тенденция, като приканва хората да прегърнат повторната употреба и да направят съзнателен избор.

Модният отпечатък: Какво е вашето въздействие

Remix вярва, че знанието носи сила и затова създадохме нашия моден калкулатор. Този иновативен, но и забавен интерактивен инструмент показва на потребителите какъв е отпечатъкът, оставен от техните модни избори. Разбирането на въздействието върху околната среда на нашите модни избори е решаваща стъпка към това да бъдем осъзнати потребители. От потреблението на вода до въглеродните емисии, калкулаторът дава изчерпателна представа, за да насърчи желанието на потребителите да знаят повече и информираното вземане на решения.

В Remix разбираме колко объркващ е светът на модата, така че не се притеснявайте от резултата си, тук няма вина или обвинение, напротив – ще ви дадем няколко лесни съвета как да подобрите влиянието на модните си избори, като същевременно продължавате да бъдете своето стилно аз.

Вижте калкулатора ТУК

“Често се питам колко точно устойчиви са навици ми на пазаруване и вредя ли много на природата с тях, затова и си признавам, че леко се притеснявах да използвам модния калкулатор на Remix. Въпросите обаче се оказаха изключително прости и интересни, а към всеки един от тях имаше и допълнителен текст с любопитна информация. Например не предполагах, че онлайн пазаруваното е по-екологично от избор на дрехи на място в магазина. Освен този факт, на края на теста научих и още много ценни съвети за това как да бъдат още по-добра, както със стила и бюджета си, така и с планетата и природните ресурси. Определено препоръчвам на всеки да го направи!”

Антоанет Попова-Янг

Преоткрийте модата: тръпката от secondhand пазаруването

Радостта от откриването на secondhand съкровища е вълнуващо изживяване. Кой не обича чувството да открие онази находка, която си представя от месеци или години, да я купи за изненадващо малко и на всичко отгоре – да знае, че шансът някой друг да изгрее със същия аутфит граничи с невъзможното. Селекцията от модни находки на Remix прави тази тръпка още по-силна с разнообразни и често уникални съкровища за всеки стил с отстъпки до 80%. Ежедневно към сайта се добавят над 20 000 артикула от хиляди брандове в бюджетна, mid-range и lux категории. А за да откриете точно това, което търсите, можете да използвате удобните филтри.

Устойчив шик: Издигнете стила си на ново ниво

В Remix вярваме, че secondhand модата не е компромис; тя е смело модно решение, с което можете да се гордеете. Нашата внимателно подбрана селекция включва комбинация от вечни класики, както и най-доброто от любимите ви марки – от базови ежедневни модели за офиса или спорт, до смели епични рокли и обувки, с които няма как да останете незабелязани.

Включете се в предизвикателството Secondhand September

Remix ви кани да станете част от движението Secondhand September, като пазарувате само secondhand за един месец. Това е празник на осъзнатите потребители, движение, което Remix подкрепя безрезервно. Присъединете се към и дайте свобода на своя вътрешен моден инфлуенсър. Заедно можем да създадем едно по-светло и по-устойчиво бъдеще за модата и стила.

Споделете вашите модни находки и преживявания, като използвате хаштага #SecondhandSeptember и вдъхновете другите да направят устойчив избор.

Reuse. Reduce. Remix

Свързани публикации

Vivacom и Сдружението на олимпийските отбори по природни науки с награда за най-сполучливо партньорство

Vivacom спечели наградата за „Най-сполучливо партньорство“ в конкурса „Корпоративен дарител 2023“, организиран от Българския дарителски форум под егидата…