Наближава шестото поредно издание на „Лъвско сърце“ в Приморско

Паралелно с ултра крос триатлона ще се проведе и още една надпревара – полумаратонът „Лъвско сърце“

За шеста поредна година стотици професионални атлети и любители ще премерят сили на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. Атрактивното състезание ще се проведе на 4-и септември в Приморско, предизвиквайки участниците си с ултра размери и трасе, което включва 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо. Тази година, за пръв път в историята на състезанието, паралелно с ултра крос триатлона ще се осъществи и полумаратон.

Ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ ще се проведе на открито при стриктно спазване на всички мерки за сигурност. Поради тазгодишния дълъг почивен уикенд, награждаването на състезанието ще се проведе на 5-и септември следобед на Базов лагер „Лъвско сърце“, който се намира на плаж Перла в Приморско. Предвиждат се множество игри и забавни активности за всички присъстващи.

С всяка изминала година интересът към състезанието и броят на участниците нараства, като през тази година над 700 души са се записали за триатлона и над 120 души за маратона. Поради динамичния климат се очертават интересно трасе и хладно време – перфектни предпоставки за рекорди в най-голямата триатлонска надпревара за любители в България. Голяма част от миналогодишните победители също са се записали за участие, което предвещава една много динамична надпревара при щафетите между отборите на Лъвско сърце, Три за щастие, и БиКовете. Очертава се и оспорвана борба между Данаил Велинов, Иван Гръблев и Wim Stercx в индивидуалната категория.

Маршрутът на състезанието преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене – се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап е за бегачите – покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Организатори на състезанието са Сдружение „Лъвско сърце“ с подкрепата на Община Приморско, FitSpo, Riceup, Ekotoi, Red Bull, Bryzos, Biofresh, DoppelHertz, Delfina, ComNet, Kontrax, ICD Soft, Изворна Вода Бачково, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop.

Видео от изданието през 2020 г. може да видите тук. Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието.

Свързани публикации