Над 120 доброволци почистват района около Александровска болница

Над 120 доброволци редовно почистват района около Александровска болница и превръщат камиончето за топла храна в двора ѝ в център на множество екологични, социални и хуманитарни дейности, заради което го наричат „еко-камионче“.

Проектът „Еко-камионче за топла храна“ на Фондация „Доброволците на Свв. Георги“ от София е един от победителите в осмото издание на Vivacom Регионален грант. Благодарение на дарители и оборудвано камионче, от няколко години организацията предоставя три пъти седмично топла храна на стотици нуждаещи се хора, които идват в района на Александровска болница в София. С настоящия проект фондацията надгражда първоначалната си идея – хората не просто да раздават и получават храна, но и да създадат помежду си общност. Те облагородяват района около мястото на камиончето, създават кът за сядане и събират разделно отпадъците си. Еко-камиончето предстои да бъде оборудвано с уреди и съоръжения за екологична енергия за готвене и ВЕИ. Това е една от основните цели на проекта – да заздрави и развие общността от доброволци, съмишленици, поддръжници и нуждаещи се и да се насърчи общуването и взаимната подкрепа между тях.

„Още от самото начало нашата идея не беше просто да раздаваме подаяния под формата на храна, дрехи и завивки, а да насърчаваме контактите между членовете на нашата общност, проявите на гражданска активност и съпричастност. Проектът „Еко-камионче за топла храна” е олицетворение на нашата философия за социална подкрепа и доброволчество чрез изграждане на защитена и чиста среда за общуване, взаимопомощ, солидарност, споделяне на опит, знания и вдъхновение. Призоваваме всички, които желаят да допринесат за това, да се включат на място в дейностите ни при еко-камиончето за топла храна в Александровска болница“, сподели Деян Петров от Фондация „Доброволците на Свв. Георги“.

Vivacom Регионален грант подкрепя проекти в областта на образованието и опазването на околната среда. В осмото издание на инициативата бяха получени рекорден брой кандидатури – цели 360, от които 14 бяха подкрепени с над 62 000 лв. Досега Vivacom е дарил над 500 000 лева за 108 проекта на 98 организации от цялата страна. Инициативата се осъществява съвместно с Български център за нестопанско право.

Свързани публикации

Антъни Фаучи призова Китай да оповести медицинските досиета на служители в лаборатория в Ухан, пише в. “Файненшъл таймс”

Главният експерт на САЩ по заразни болести доктор АнтъниФаучи призова Китай да оповести медицинските досиета наслужители в лаборатория…

Кока-Кола ХБК България организира „Финансова академия“, като част от образователната си програма #YouthEmpowered

Финансови мениджъри от компанията разкриха ценни практики и знания пред студентите от Стопанския факултет на Софийски университет „Св.…