Образователен „Празник на здравето“ организира БЧК в столично училище в квартал „Овча Купел“

Представители на Българския Червен кръст и на Националната мрежа на здравните медиатори предоставиха хигиенни пакети на учениците

Представители на Българския Червен кръст и на Националната мрежа на здравните медиатори се включиха в отбелязването на „Празник на здравето“ в столичното 66 СУ „Филип Станиславов“ в кв. „Овча Купел“. Те проведоха здравно-образователни сесии и уроци по хигиена на деца от различни възрасти. Всеки ученик получи подарък хигиенен пакет, който съдържа дезинфектант за ръце, сапун, прах за пране, шампоан, мокри кърпички, предпазни маски за лице за многократна употреба и други. БЧК предостави и информационни материали, както и дари спортни принадлежности за нуждите на училището и в подкрепа на физическото развитие на децата.

„Празник на здравето“ се провежда в различни училища в рамките на инициативата „Ти решаваш“ по комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. По-рано тази година „Празник на здравето“ беше отбелязан в още няколко области в страната.

През 2022 г., в рамките на инициативата на БЧК – „Ти решаваш“, са проведени над 2 370 информационно-образователни сесии за ползите от ваксините и ваксинацията, превенция на ХИВ и туберкулоза, както и по отношение спазването на добра лична хигиена. Бяха предоставени  и над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства, деца и хора в неравностойно положение, както и близо 3500 образователно-творчески комплекта за деца от уязвими  общности. БЧК продължава да подпомага най-засегнатите групи от населението. Инициативата „Ти решаваш“ цели да ограничи разпространението на COVID-19 в България, подпомагайки най-засегнатите от вируса , като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Кампанията напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе лично важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него. Повече информация относно   програмата и инициативата „Ти решаваш“ може да бъде видяна на: https://tireshavash.info/.

Свързани публикации