Поглед към бъдещето: vivo пуска трета Бяла книга за 6G за услуги, възможности и базови технологии

Докладът изследва възможностите за свят от стотици милиарди свързани устройства до 2030 г.

  • Нова област на възможности: интегриране на сензори и комуникация
  • 6G услугите за свързаност на мобилни данни ще се подобрят по отношение на капацитета, скоростта на предаване на данни, латентността, надеждността
  • Изследователски фокус върху MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) еволюцията, реконфигурируема интелигентна повърхност и нови вълнови форми

София, 2 август, 2022 – Изследователският институт за комуникации на vivo пусна третата си Бяла книга за 6G, „Изграждане на свободно свързан физически и цифров интегриран свят: 6G услуги, възможности и базови технологии “. Докладът изследва 6G рамката и базовите технологии, които експертите на vivo смятат, че ще оформят живота на хората след 2030 г. Позволявайки сближаването на цифровия и физическия свят и оказвайки влияние върху нашите бъдещи реалности, 6G услугите ще изискват изцяло нов дизайн на системната архитектура.

Услуги и възможности: създаване на ново дигитално измерение

Според доклада, 6G ще предоставя супер комуникация, информация и свързани помежду си компютърни услуги компютърни услуги, обединявайки комуникация, изчисления и сензорика в една система. Интегрираната 6G мрежа не само ще свързва хора с хора, но ще свързва и хората с машини и машините с машини, помагайки за създаването на изцяло нов дигитален свят. Очаква се стотици милиарди устройства да бъдат свързани помежду си до 2030 г.

6G ще разшири основните телекомуникационни услуги, за да поддържа изцяло нови преживявания като завладяваща смесена реалност и холографска и мултисензорна комуникация. 6G услугите за свързаност на мобилни данни ще продължават да се подобряват по отношение на капацитета, скоростта на данни, латентността, надеждността и много други аспекти като следователно ще трябва да бъдат подобрени в сравнение с 5G.

Базова технология за истинска повсеместна свързаност

Ще трябва да бъдат въведени нови мрежови функции, които да поддържат новите 6G услуги. Тъй като 6G ще обедини мобилните мрежи и компютрите, взаимодействието на данни между домейни и собствените мрежи с изкуствен интелект ще изисква изцяло нов дизайн на системната архитектура.

Интегрирането на сензори и комуникационни мостове в нова област на възможности в клетъчните безжични мрежи – естественият 6G изкуствен интелект ще подобри ефективността на мрежата и въздушния интерфейс, ще подобри гъвкавостта на системата и ще намали разходите. Въвеждането на многослойна равнина от данни е от съществено значение за поддържане на интелигентни и основни информационни услуги. Комуникацията с изключително ниска мощност намалява бариерата пред терминалния достъп, позволявайки наистина повсеместна свързаност. Понастоящем MIMO еволюцията, технологията за реконфигурируема интелигентна повърхност (RIS) и новите вълнови форми са някои от вълнуващите изследователски области, проправящи пътя към по-ефективна и по-гъвкава мрежа, се посочва в доклада.

Основан през 2016 г., Изследователският институт за комуникации на vivo се фокусира върху проучването и стандартизацията на 5G технологията. До днес, институтът е издал повече от 8 000 5G предложения към Проекта за партньорство от трето поколение (3GPP), довеждайки до одобрение на 15 технически характеристики и 3 технически проекти.

Бялата книга на vivo „Изграждане на свободно свързан физически и цифров интегриран свят: 6G услуги, възможности и базови технологии “ (“Building a Freely Connected Physical and Digital Integrated World: 6G Services, Capabilities and Enabling Technologies”) е достъпна за изтегляне тук.

Свързани публикации

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА LG ПРЕДСТАВИ ВИЗИЯ ЗА КЛИЕНТСКО ИЗЖИВЯВАНЕ С БЪДЕЩАТА МОБИЛНОСТ НА IAA MOBILITY 2023

Като компания с решения за интелигентен живот, LG демонстрира иновативни мобилни изживявания, разработени с разбиране за клиентите. LG…