Посланикът на Нидерландия в България посети пивоварната на Загорка в Стара Загора

Беа тен Тъшър се запозна с високото ниво на безопасност в компанията и стана част от „Светът на Загорка“

Посланикът на Кралство Нидерландия в България посети пивоварната на ЗАГОРКА, част от Heineken, в град Стара Загора. Беа тен Тъшър се срещна с Петер Копиец, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, заедно с когото направи обиколка на една от най-зелените компании в България. Тя се запозна с високото ниво на безопасност във фабриката, започвайки от получаването на инструктаж още преди старта на обиколката.

По време на посещението посланикът стана част от музея „Светът на Загорка“, като опозна историята на компанията от самото й създаване през 1902 г. до сега. Тя проследи и магията на пивоваренето в неговите детайли – от добиването на устойчиви ресурси за пивото през производството и устойчивите практики на ЗАГОРКА, които съпътстват всяка стъпка в процеса.

Тема на дискусия по време на визитата бяха добрите практики за кръгова икономика, засегнати по отношение на Зеления склад на ЗАГОРКА и регистрираните 100% повторна употреба и рециклиране на отпадъците, генерирани от производство през 2020 г. Петер Копиец, изпълнителен директор на ЗАГОРКА и Беа тен Тъшър, посланик на Кралство Нидерландия в България, обсъдиха и първите фотоволтаични панели в бъдещия соларен парк във фабриката като иновация сред пивоварите в България и част от стратегията на компанията да използва възобновяеми източници на енергия.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията”  през 1902 г. от  д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN.

„Загорка“ АД се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в шест сфери, в които може да направи положителна промяна: намаляване на въглеродните емисии, опазване на водните ресурси, устойчиви ресурси, отговорна консумация, израстване с местните общности, безопасност и здраве. Дългогодишните усилия на компанията са оценени от консуматори и престижни конкурси за социална отговорност. През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Starobrno, Amstel, Stolichno, Desperados, Sol и сайдерът Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения за любителите на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0% и Ариана Радлер 0.0%. Загорка, Ариана и Stolichno са най-награждаваните български марки бира за своето качество от междуналодният институт за качество Monde Selection.

Инвестициите, направени от Загорка, за реализиране на устойчиви практики за 2020 г. са 653 000 лв.

За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Свързани публикации