Българин номиниран отново за PR Leader за целия свят

Любомир Аламанов бе номиниран за трети пореден път в престижната категория на ICCO Global Awards 2019 от най-голямата световна организация на ПР-компании и национални асициации ICCO

Най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) публикува номинациите си за най-добри агенции и професионалисти в ПР-сферата за 2020 г. в ежегодните си ICCO Global Awards 2020. Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, за трета поредна година е номиниран в престижната категория PR Leader of the Year. Той е единственият българин, достигал до финала на авторитетните награди. И единственият комуникационен специалист получавал три поредни номинации.

В същия конкурс SiteMedia Consultancy е номинирана за Най-добра независима агенция на 2020 г. за EMEA регион (Европа, Близък Изток и Африка), както и в категорията Digital and New Media Award. Сред финалистите са кампании и проекти на световни агенции като FleishmanHillard, Ketchum, Hill+Knowlton, Weber Shandwick, Edelman, и много други. Официалната церемония по награждаването ще се състои в Лондон на 3-и декември. Признанието идва само месец след като SiteMedia Consultancy получи награда за Best PR Team of the Year на ICCO Digital Award 2020.

„Тези отличия са пореден триумф на българската комуникационна общност. Пазарът ни е на световно ниво и по цял свят ни дават за пример. Не случайно толкова много български агенции и специалисти печелят международни награди. През 2005 г., когато Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) се присъедини към ICCO, ние всички черпихме световен опит и се учихме. Сега спокойно може да се каже, че диктуваме тенденциите за развитие на сектора”, сподели Любомир Аламанов и допълни: „В ситуация на глобална криза, когато бъдещето е неясно, професионалната комуникация може да спасява животи и да сплотява обществата. Кризисният мениджмънт, у правление на промяната, комуникация на адаптацията са само някои от бъдещите насоки за развитие на пазара ни. От всеки един от нас и от всички ни като общност зависи колко усилено ще работим и как ще развиваме комуникационната сфера. Потенциалът ни е огромен, само трябва да продължим и да покажем още много добри практики и прекрасни примери.“

Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Heineken, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията – 50 Game-Changers of PR for 2017. През 2018 г. The Holmes Report го посочи в престижния списък Innovator 25 EMEA 2018. Две поредни години най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го номинира за PR Leader за целия свят в престижните Global Awards 2018 и 2019. През м. септември 2019 г. PR News го номинира за CEO of the Year на престижните Platinum PR Awards, а агенцията му SiteMedia Consultancy е обявена за Agency of the Year 2019 за целия свят. Любомир Аламанов е съосновател на Българската асоциация на ПР агенциите, член на Българското дружество за връзки с обществеността.

Целият списък с номинации по категории на ICCO Global Awards 2020 може да видите тук.

За SiteMedia Consultancy

SiteMedia Consultancy (www.sitemedia.bg) е ПР агенция, специализирана не само в класически комуникационни услуги, но и в изцяло нови за българския пазар продукти като Employer Branding, Time Management, Talent Development, Community Management, Risk Assessment и други. През последната година агенцията разработи успешни комуникационни кампании както за големи международни компании като Lidl, Coca-Cola, hp inc, Майкрософт, Теленор и други, така и за иновативни стартъп идеи. Офисът на SiteMedia Consultancy се развива като единствения в страната Community&Event център и през 2016 г. спечели награда „Най-креативно офис пространство”. През 2017 г. SiteMedia Consultancy спечели 11 награди, както и второ място като Агенция на годината, на престижните BAPRA Bright Awards, организирани от Българската асоциация на ПР агенциите. PR News определи SiteMedia Consultancy за едно от най-добрите работни места в ПР сферата за целия свят за две поредни години – 2018 и 2019. През миналата година SiteMedia Consultancy беше определена за Агенция на годината за целия свят на престижните Platinum PR Awards 2019. А само преди месец SiteMedia Consultancy спечели първо място в Community Engagement категорията в Platinum PR Awards на PR News.

За International Communications Consultancy Organization (ICCO)

International Communications Consultancy Organization (ICCO) е най-голямата световна организация на ПР-компании и национални асоциации. В нея членуват браншовите организации на 55 държави от всички краища на света – Европа, Африка, Азия, Близкия Изток, Северна и Южна Америка, Австралия. Общо тези организации представляват над 2500 комуникационни компании. ICCO се стреми към повишаване на професионалните стандарти, въвеждане на етични норми, хармонизиране на комуникационната консултантска практика, както и споделяне на познание. България, в лицето на Българската асоциация на ПР агенциите, е пълноправен член на ICCO от 2006 г. ( https://iccopr.com/ )

Свързани публикации