Scalefocus печели престижните награди за PMO на Годината и Иновативен Проект на Годината на 2023 PM Awards

Софтуерната компания Scalefocus е големият победител  на 2023 PM Awards в категориите PMO на Годината и Иновативен Проект на Годината за новаторския си проект SoundVision.  

Наградите са доказателство за стремежа на Scalefocus към високи постижения и изключителни резултати във всеки проект, който предприема, и демонстрират упоритата работа на екипа за управление на проекти.  

„Ще излъжа, ако кажа, че нашият екип не си е представял този ден. Всъщност това е в съзнанието ни, откакто Scalefocus ни даде шанса да поемем развитието на PMO организацията в компанията преди три години и половина. В началото бяхме малко, сега пораснахме и като численост, и като сила и увереност, фокусирани върху една основна цел – да правим всичко по най-добрия възможен начин. Изключително съм горд, че признанието за това дойде точно при нас”, сподели Ованес Касабян, Главен Директор Проекти в Scalefocus.   

PMO отделът на Scalefocus е нараснал почти три пъти, инвестирайки в усъвършенстване на уменията си – изучаване на нови техники и методологии, получаване на сертификати и дори разработване и стартиране на поредица от практики за развитие на тяхната колективна експертиза, опит и компетенции за управление на проекти. Страхотни примери са PMO Academy, програмата за меки умения EXPLORE и програмата Buddies & Mentorship. Всичко това допринася за създаването на една общност, която се базира на взаимно уважение и доверие и е неразделна част от фирмената култура на Scalefocus. 

Получаването на наградата за иновативен проект на годината за SoundVision е голямо доказателство за страхотната работа и усилията на PMO екипа на Scalefocus поради сложността и обширността на проекта. 

SoundVision е иновативно хардуерно и софтуерно решение с цялостна комбинация от функции, което предоставя на незрящи и хора с увредено зрение нов начин за взаимодействие със света около тях и е уникално за световната здравна индустрия. 

Устройството се побира в длан и е лесно за използване. В комбинация с мобилно приложение, SoundVision помага на потребителите да станат по-активни и независими, като предоставя информация в реално време за околната среда чрез разпознаване на близки обекти, за да подобри нивото на ориентация на потребителя. SoundVision е създаден с една основна цел: да помогне на хората с увредено зрение да имат по-независим и активен начин на живот. 

Идеята за проекта започва от вътрешен хакатон и прераства в цялостен нов продукт, развойната дейност по който се провежда в Scalefocus. Екипът изобретява, проектира и разработва хардуера, фърмуера и софтуера. Добрата комуникация и сътрудничество между различните екипи са съществена част от успеха на проекта и именно там отделът PMO изиграва ключова роля. 

„SoundVision представлява кулминацията на отдадеността, експертизата и страстта на нашия екип за разширяване на границите на възможното. Това признание е доказателство за нашия ангажимент към иновациите и високите постижения в предоставянето на новаторски решения“, сподели още Ованес Касабян, Главен директор Проекти в Scalefocus, и допълни: „Тези награди отиват за всеки от PMO семейството на Scalefocus – признание за всяка частица от техния принос. Огромни благодарности на всички и вярвам, че най-доброто тепърва предстои. Ще го открием заедно.”  

Годишните PM награди, организирани от PMI Chapter България, са известни със своя строг процес на подбор и високи стандарти, отбелязват изключителни практики за управление на проекти и отличават организации, които демонстрират иновации, ефективност и забележителни  резултати. Победите на Scalefocus в категориите PMO на Годината и Иновативен Проект на Годината затвърждават ангажимента на компанията за предоставяне на динамични решения, които отговарят на променящите се нужди на клиентите. 

Свързани публикации