Scalefocus спечели три престижни златни награди Globee® за иновации и високи постижения

Българската компания Scalefocus спечели три престижни златни статуетки от международните бизнес награди Globee®. Отличията са поредно признание за приноса на компанията към развитието на ИТ индустрията, технологиите и иновациите.

1. Най-иновативна компания на годината – Изкуствен интелект

Scalefocus спечели златно Globee® от Годишните награди за технологии Globee® за 2024 г. Статуетката идва като признание за развитието на цялостни решения за бизнес трансформация, управлявани от Изкуствен интелект (ИИ), които гарантират дългосрочен успех. Наградата е резултат от стратегията на компанията да прилага ИИ за подобрение на бизнес операциите, повишаване на ефективността и отключване на нови възможности за растеж.

2. Най-иновативна компания на годината – ИТ услуги

Компанията бе отличена и със златно Globee® от Golden Bridge Awards® за 2024 г. Тази награда нарежда Scalefocus сред лидерите в предоставянето на цялостни ИТ услуги. Основен принос за наградата имаха иновациите на компанията, базирани на ИИ, както и пакет от софтуерни акселератори за многократна употреба, които значително ускоряват времето за разработка на софтуер в ключови бизнес области.

3. Иноватори в енергийния сектор

Scalefocus получи третото златно отличие в категорията Globee® за Disruptors за 2024 г. за новаторски принос в енергийния сектор. Разработен от компанията инструмент, дигитализира част от логистиката на танкери за втечнен природен газ (LNG), което спестява милиони евро годишно на техен клиент. Това е поредно признание за компанията като иноватор, който подобрява ефективността на своите клиенти в енергетиката и комуналните услуги.

Международните награди Globee® отличават ярки постижения в бизнеса и иновациите. Тазгодишните награди привлякоха множество кандидатури от цял свят, оценени от експерти в индустрията от различни сектори, включително технологии, здравеопазване и финанси.

Иван Иванов, главен изпълнителен директор на Scalefocus, изрази своята гордост, заявявайки: „Получаването на златните награди Globee® е доказателство за отдадеността на нашия екип към иновациите и високите постижения. Вълнуваме се да получим признание за нашите усилия в интегрирането на ИИ за подобряване на производителността и ефективността, което ни позиционира в челните редици на ИТ сектора.“

Scalefocus, основана през 2012 г., има над 100 престижни награди от международни организации като Forbes, International Business Awards (IBA), Financial Times и Deloitte. Компанията развива три типа иновации – вътрешни, за компанията; външни, за клиентите; и иновативни технологични решения, които могат да се преизползват в различни индустрии.

Ключови иновации:

Интеграция с ИИ: ScaleGPT, интелигентен чатбот, интегриран с Microsoft Teams, действа като виртуален асистент, достъпен за всички в организацията. Обучен да разпознава контекста и спецификите на различни локации, чатботът предлага персонализирани отговори, свързани с вътрешните политики на компанията, трудовото законодателство, ноу-хау в различни сфери и анализ на код.

Проучване на GitHub Copilot: 4-месечен експеримент с възможностите на ИИ в реални софтуерни проекти, подобрявайки качеството на кода и продуктивността на разработчиците.

ИИ инструменти за продажби и маркетинг: Внедряване на ИИ решения в ежедневната работа на търговския и маркетинг екип, които значително подобряват ефективността.

Цялостна рамка за усвояване на ИИ: структурирана услуга, помагаща на организациите да идентифицират стъпките и предизвикателствата при внедряването на ИИ.

Innobox: Платформа за отворени иновации, в която активно участват и клиентите на компанията, генерирайки множество идеи за иновации, с все по-голям фокус върху възможностите на ИИ.

Accelerator Apps: Библиотека от модули за многократна употреба за ускоряване на софтуерната разработка в области като FinTech, Java, Mobile, DevOps и генеративен изкуствен интелект.

Тези награди са поредно признание за ангажимента на компанията към непрекъснатите иновации, високата клиентска удовлетвореност и развитието на сектора на ИТ услугите.

Свързани публикации