Седмото издание на ултра крос триатлонa „Лъвско сърце“ завърши успешно

Близо 800 души премериха сили със 140 километровото трасе около Приморско

За седма поредна година триатлонската надпревара „Лъвско сърце“ се проведе в гр. Приморско. На 3 септември близо 800 атлета, от страната и чужбина, застанаха на старта на плаж Перла, като бурното море и калните горски пътища успяха да ги предизвикат повече от всякога. Над 240 участника премериха сили в категория Ултра – последователно преминаване на 3 км плуване в открити води, 116 км планинско колоездене в Странджа планина и 21 км бягане около древните светилища Беглик Таш и Лъвската глава.

На първо място при мъжете в категория Ултра завърши Иван Гръблев с време от 07:33:04. Иван подобри времето си от 2021 година и успя да пребори сили с многократния участник Димитър Карабахчиев – 08:04:29, който завърши на второ място. На трето място се нареди Веселин Данчев, с време от 07:55:32 + 30 минутно наказание поради скъсяване на трасето.

На първо място при жените в категория Ултра завърши четирикратната шампионка Виктория Данова с време 8:58:42. Вики e участвала общо 6 пъти в  ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. Първите две години се класира в топ 5, а последните четири години се качва на най-високото стъпало. Виктория сподели: „Занимавам се с триатлон от 6 години. Всъщност „Лъвско сърце“ беше от първите триатлони, който успя да ме запали да продължа да се занимавам с това”. На второ място при жените застава Деница Зайкова с време от 09:34:37, на трето Вера Делипавлова – 11:06:04.

Първа от водата сред участниците в цялото състезание излезе Габриела Георгиева със завидното време от 00:32:28. Малко след нея излезе и Лири Херера, участник от Колумбия, която дойде до Приморско в търсене на най-тежкото състезание по крос триатлон в света.

При щафетните участници на първо място в тройните отбори са екипът на VELORAPTOR в състав Георги Янев – плуване, Калин Русев – колоездене, Шабан Мустафа – бягане с време от 6 часа 27 минути и 53 секунди. В надпреварата за приз на двойна щафета се разрази битка между отборите на 2 fast 1 furious и Dentалки Мъже – отбор изграден изцяло от зъболекари. С тях имаше и изцяло дамски отбор от зъботехници, който се представи великолепно.

За седма поредна година Община Приморско предостави институционална и финансова подкрепа на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. Екипите на РПУ Приморско изкараха над 13 часа на крак заедно с атлетите на „Лъвско сърце“, за да подсигурят тяхната безопасност и се справиха блестящо.

Организаторите на събитието благодарят на всички участници, доброволци и партньори за подкрепата.

Състезанието се организира с подкрепата на: Община Приморско, Adidas; Alphawin; Biofresh; Hec Solar; Lion hotels; Neterra telecommunications, Бургаско, Red Bull, Bryzos, Banditto, DoppelHertz,Pirin Hill, Delfina, ComNet, ICD Soft, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop. 

Свързани публикации