Settle предоставя възможност за даряване за DMS кампании мигновено и без допълнителни такси

Норвежката платформа за мобилни разплащания насърчава развитието на дарителската среда в България

Норвежкият доставчик на мобилни разплащания Settle обяви официално старта на партньорството си с дарителската платформа DMS, администрирана от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността“. Чрез него Settle България за пореден път утвърждава своя основен фокус, а именно: непрекъснато да надгражда и развива своята дейност в страната, като едновременно с това предоставя възможност за модерни и удобни решения на своите потребители. Основната цел на компанията е чрез подкрепата за платформата да насърчи развитието на дарителската среда в България, като предоставя по-удобна и напълно безплатна възможност, чрез която потребителите на Settle да даряват за DMS кампании само с няколко клика.

Партньорството със Settle стартира с възможност за даряване за DMS кампании, насочени към оказване на спешна подкрепа на потърсилите у нас закрила украински граждани. На следващ етап дарители, избрали да дарят чрез Settle приложението, ще имат възможност да даряват и за всички кампании в платформата.

Първата стъпка на компанията в посока насърчаване на дарителството, и по-конкретно подкрепа на пострадалите от войната в Украйна, бе партньорството на Settle с Норвежкия съвет на бежанците (NRC). Settle предостави възможност на потребителите на дигиталния портфейл да даряват парични средства за организация в подкрепа на украинците, които са принудени да напуснат страната си. Чрез даренията през мобилното приложение на Settle, потребителите имат възможност да подпомогнат изпращането на два екипа за спешно реагиране в Полша и Молдова, две от съседните на Украйна страни, за предоставяне на незабавна хуманитарна помощ на бежанци, преминаващи границите.

„В Settle се стараем да създаваме добавена стойност както за местната общност, така и за всички нуждаещи се извън страната. Ето защо сме изключително щастливи от старта на партньорството ни с Български дарителски форум“, споделя Детелина Момчева, икономически директор на Settle България.

Приложението за мобилни разплащания Settle позволява на потребителите да окажат финансова подкрепа на каузи на граждански организации и хора, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, като изпратят средства до DMS кампаниите чрез своя дигитален портфейл по един бърз, лесен и сигурен начин, в рамките на 1-2 минути. За целта, след като потребителите на Settle влязат в приложението, трябва единствено да изберат кампанията, която искат да подкрепят, да въведат желаната сума и след това, само след едно плъзване на екрана – средствата са изпратени. По същия начин дарение може да се направи и от уебсайта на DMS. Най-същественото предимство за дарителите е това, че те не заплащат абсолютно никакви такси върху сумата, която даряват.

„Български дарителски форум е мрежа на компании и фондации дарители в България. Една от задачите на Форума е да допринася за изграждането на устойчиви партньорства между дарителите и каузите, които търсят подкрепа, и да осигурява връзка между тях. Щастливи сме, че чрез партньорството си със Settle предоставяме още една възможност на всички, които имат желание да даряват средства, да го правят бързо и лесно“, коментира Теодора Бакърджиева, изпълнителен директор на Български дарителски форум.

Свързани публикации