Стартира националният конкурс Загорка Зелен фонд

Инициативата ще подкрепи проект за облагородяване на гр. Стара Загора и региона чрез лимитираната серия – Загорка Юбилейно пиво

Платформата за кандидатстване със социалнозначими проекти ще бъде отворена до 1 декември

Официално стартира националният конкурс „Загорка Зелен фонд 2022“, който ще подкрепи проект, свързан с облагородяване на градската среда в гр. Стара Загора и региона. Това обявиха от компанията на пресконференция днес в града на липите.  

До 1 декември в конкурса физически лица и неправителствени организации от цялата страна могат да подават неограничен брой идеи, които трябва да са обвързани с опазването на околната среда или да имат социална насоченост, така че от реализирането на проекта да се възползват максимален кръг хора. Кандидатурите се представят чрез платформата zagorka.bg/120, където са описани и условията на конкурса. Оценяването на идеите ще се извърши до 31 декември на текущата година от независимо експертно жури. Каузата, която ще бъде излъчена като победител, ще донесе на своите създатели и финансовата награда от 1000 лв., а нейното реализиране ще може да започне веднага след обявяването й през месец януари 2023 г. на територията на Стара Загора и региона.

„Изключително сме щастливи, че разширяваме обхвата на тази прекрасна инициатива, като подкрепяме не само зелени, но и важни за хората социални проекти“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken, и допълни: „Тази година отбелязваме юбилей от създаването на пивоварната ни в град Стара Загора. Време, в което заедно с хората в града налагахме традициите за вкуса на българското пиво. Затова днес, отново с инициативата Загорка Зелен Фонд, ще направим всичко възможно да облагородим региона, с което да допринесем за създаването на по-добър свят. Загорка Юбилейно е бира, създадена със сърце в Стара Загора за Стара Загора и всички, които решат да й се насладят, подкрепят каузата, която ще направи града ни още по-добро място.“

По повод 120-годишния си юбилей компанията създаде лимитирана серия – Юбилейно пиво, която е вече налична. Празничният вкус на новата бира бе достъпен като наливно пиво за жителите и гостите на града за пръв път по-рано през септември по време на Beerфестът 2022 – най-чаканото събитие, което традиционно компанията организира съвместно с община Стара Загора. Само 2 месеца по-късно, Загорка Юбилейно вече се разпространява в магазинната и ресторантска мрежа с празничния си вкус и етикет в стъклена опаковка от 330 мл, за да носи наслада на старозагорци с всяка своя глътка.

Повече информация за Загорка Зелен фонд и Загорка Юбилейно пиво, можете да откриете тук.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка отбелязва своя 120-годишен юбилей от създаване си в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията” през 1902 г. от д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. В подкрепа на отговорната и умерена консумация, ЗАГОРКА предлага портфолио от безалкохолни предложения с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. досега, ЗАГОРКА печели челни места в конкурса за „Най-зелените компании в България” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

За Загорка Зелен Фонд

Загорка Зелен Фонде национален публичен конкурс за генериране на идеи, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен Фонд се провежда от 2011 г., като част от програмата на „Загорка“ АД за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. „Създаваме по-добър свят“ и до сега по линия на „Загорка Зелен Фонд“ компанията е предоставила безвъзмездно над половин милион лева за развитието на местната общност.

Свързани публикации

За кредита без игрички

Рекордно ниските (все още) лихви по потребителските кредити създават риск потребителите да влязат в спирала от постоянно увеличаващи…

ManpowerGroup България: В повечето бизнес сектори в страната се очакват повишения на възнагражденията с цел да се запазят текущите таланти в организациите.

На 15-и януари 2022 г. беше публикуван анализът на последното проучване на ManpowerGroup България „Заплати и допълнителни придобивки…