Верига книжарници Orange подкрепя обучението на млади студенти в чужбина

Компанията е основен спонсор на Тук-Там фонда „Иди, учи и се върни“

На 12 юни ще се състои финалът и официалното награждаване на стипендиантите за 2024 г. към Тук-Там фонда „Иди, учи и се върни“, чийто основен спонсор е верига книжарници Orange. Компанията предоставя възможност на амбициозни български студенти да учат в чужбина и да се завърнат с нови знания и умения, които да приложат в родната си страна. През последните две десетилетия веригата книжарници е инвестирала над 1 млн. лв. в повече от 30 инициативи, които вдъхновяват и стимулират децата и младежите да развиват потенциала си, изграждайки успешно бъдеще както за себе си, така и за обществото.

„Темата за образованието и насърчаването на развитието на децата винаги е съпътствала развитието на Orange. Работим по различни инициативи, подкрепящи както развитието на най-малките, така и образованието в първите години в училище и заедно с нашите партньори сме приели като лична кауза проблема с функционалната неграмотност в България.“ – сподели Ния Арсениева, изпълнителен директор на книжарници Orange.

Една от емблематичните кампании на компанията е „Четем – разгръщаме светове“, която насърчава четенето сред децата до 13-годишна възраст в отговор на нарастващата функционална неграмотност в страната. Това е първата и единствена корпоративна инициатива, която адресира този проблем и предлага реални решения. Благодарение на редица събития в различни градове в България и активна национална информационна кампания, „Четем – разгръщаме светове“ успя да помогне на родителите да избират подходящите книги за децата си и вдъхнови стотици младежи да открият магичния свят на книгите. В допълнение към кампанията, през юни 2024 г. Orange ще дари съвременни детски книги на 3 водещи библиотеки в страната.

През годините Orange е създала значими партньорства с различни организации като UNICEF, „Операция: Плюшено Мече“ и WWF Bulgaria. От 2013 г. насам, партньорството с UNICEF подкрепя уязвими деца и семейства, а съвместни инициативи като конкурс за разкази и програми за насърчаване на четенето, са променили живота на стотици деца. Подкрепата за менторската програма „Скритите таланти на България“ на „Операция: Плюшено Мече“ открива възможности за професионално развитие на талантливи младежи в неравностойно положение. Сътрудничеството с WWF Bulgaria, започнало през 2022 г., показва ангажимента на Orange към опазването на природата за бъдещите поколения чрез кампании и дарения за защита на околната среда.

Със своите кампании, партньорства и дарителски инициативи, верига книжарници Orange продължава да играе важна роля в личностното и когнитивното развитие на младите хора в България. Компанията демонстрира, че бизнесът може да бъде движеща сила за положителна промяна в обществото, вдъхновявайки младите таланти на страната и създавайки устойчиво бъдеще за всички.

Свързани публикации

Програмата за развитие на ООН (ПРООН) прекъсва глобалния телевизионен ефир с шокиращи метеорологични прогнози от бъдещето, за да призове към незабавни действия в областта на климата

Кампанията Weather Kids, създадена в партньорство със Световната метеорологична организация (WMO) и The Weather Channel, призовава за спешни…