Vivacom е партньор на младите предприемачи в програмата „Учебна компания“

Основният фокус на програмата е изграждане на предприемаческо мислене с акцент върху STEAM образование, зелено предприемачество и високотехнологични решения

За втора поредна годинаVivacom подкрепя предприемаческата програма на Джуниър Ачийвмънт България (JA България) – „Учебна компания“. Програмата е световно утвърден образователен курс по предприемачество за ученици в средни училища за придобиване на практически умения за стартиране на собствен бизнес. Целта е младежите да научат как да развиват и материализират своята идея, превръщайки я в бизнес, който да управляват в рамките на една учебна година.

Vivacom застава зад мисията на програмата и участва активно на всеки един етап от провеждането ѝ чрез доказани експерти, които са ментори на учениците и ги напътстват в създаването и развитието на учебната компания, със специалисти, участващи в подбора и оценяването на проектите на учебните компании и с всякакъв друг вид материална и нематериална подкрепа, от която се нуждаят.

Учебните компании развиват идеите си в 3 приоритетни направления – STEAM образование, зелено предприемачество и високотехнологични решения за градове и общности. Приоритетните направления са идентични с основните фокуси на подкрепа на Vivacom – образованието и опазването на околната среда са двете направления в отговорната политика на телекома, а високотехнологичните решения от най-ново поколение са в основата на самия бизнес модел на компанията. В експертното жури, участващо в подбора на учебните компании на полуфиналното състезание, се включиха и представители на Vivacom от различни отдели на компанията. Те оцениха над 390 ученици, представящи 75 учебни компании и помогнаха за селектиране на 25 компании финалисти, които ще се състезават за първите три места на финала на „Учебна компания“ на 10 юни и за възможността да представят България на европейското състезание през юли.

Свързани публикации

Антъни Фаучи призова Китай да оповести медицинските досиета на служители в лаборатория в Ухан, пише в. “Файненшъл таймс”

Главният експерт на САЩ по заразни болести доктор АнтъниФаучи призова Китай да оповести медицинските досиета наслужители в лаборатория…