Vivacom спечели три приза от годишните награди за благотворителност „Златно сърце“

Vivacom спечели три призови награди „Златно сърце“ в десетото юбилейно издание на годишния конкурс за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце”, организиран от списание и клуб Business Lady. Сред наградените проекти на телекома са социално отговорната инициатива Vivacom Регионален грант, програмите за обучение на ученици и студенти, както и програмата за дарителство по ведомост на работното място Viva Help.

Първо място в категорията „КСО иновации и устойчиво развитие“ компанията спечели с Vivacom Регионален грант – най-мащабната социално отговорна инициатива, с която вече 9 години подкрепя проекти на граждански организации от цялата страна. Тази година телекомът обнови изцяло Регионалния грант, като улесни значително процеса на кандидатстване, въведе акселераторска програма и увеличи двойно размера на грантовете за гражданските организации. 10 организации получиха грантове на обща стойност 100 000 лева, с които ще развият своите образователни и екологични проекти.

Призът в категория „Инвеститор в обществото“ беше присъден за дългогодишните младежките програми, с които Vivacom инвестира в развитието на бъдещото поколение телеком специалисти и изгражда успешно мостове между образованието и бизнеса. Учениците и студентите, които са част от Практикантската програма, Техническата академия и Лятната стажантска програма придобиват практически умения и работят по реални бизнес проекти под менторството на доказани специалисти от Vivacom. Младежките програми дават ценен опит на младите хора и са първото им преживяване в корпоративна среда.

В категорията „Социална отговорност към служителите“ бе отличена дългогодишната устойчива програма за дарителство по ведомост на работното място Viva Help. Това е специално създаден фонд за лечение на служители на Vivacom и техните деца, когато лечението не се покрива от здравната каса и от допълнителното здравно осигуряване. Събраната сума за 2023 г. е 110 000 лева, а от създаването на кампанията до днес сумата надхвърля 1 милион и 300 хил. лева. През 2023 г. процентът на постоянните дарители се увеличава, като редовните дарители са над 34% от ефективния персонал на компанията.

Наградите за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце”  събират на едно място инициаторите на едни от най-успешните социално отговорни инициативи. Те отличават компаниите и личностите, които са допринесли за реализирането на смислени проекти в помощ на обществото и на отделни групи, и им дават възможност да споделят вдъхновяващи истории.

Свързани публикации