Юбилейно пиво и безплатна автобусна линия зарадваха старозагорци още в първата вечер от Bееrфестът 2022

Лимитираната серия бира и безплатната автобусна линия ще радват гостите на фестивала, заедно с още много изненади, до самия му край

Вчера, 31 август, сряда, поляната на парк Загорка събра стотици за първата вечер на седмото издание на Beerфестът 2022 в град Стара Загора. Настроението беше приповдигнато през цялото време, а благодарение на невероятните изпълнения на новите и добре познати хитове на Керана и космонавтите, Орлин Павлов и Веселин Маринов вечерта остави незабравим спомен за всички гости на фестивала.

Освен част от богато музикално шоу, посетителите бяха и сред първите опитали най-новата лимитирана серия бира – „Юбилейно“, създадена специално по повод 120 годишнината на пивоварната в града – ЗАГОРКА. На нейната приятна горчивина и празничен аромат ще могат да се насладят ексклузивно и само старозагорци и гостите на града през следващите месеци, а закупувайки я те подкрепят ЗАГОРКА Зелен Фонд, който ще се погрижи да реализира добра кауза, обвързана със Стара Загора и региона, през идната 2023 година. А специално за юбилейния празник на фабриката, присъстващите имаха възможността да оставят своите най-топли пожелания в обособен кът за целта.

На голям интерес още в първата вечер се зарадва и безплатната автобусна линия, която съпроводи гостите до техните домове след края на концерта. Създадена в подкрепа на кампанията „Когато шофираш, никога не пий“ на ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken, линията ще бъде активна от 20:30 до 23:30 часа всяка вечер в рамките на фестивала.  

Тази вечер сцената на Beerфестът дава глас на хип-хоп културата в България, като посреща едни от най-известните имена в жанра през последните години. Първи феновете ще зарадват DJ Stevie G и DJ Stanchika,  заедно с майсторите на брейк денс танците – No Name Crew. Ще ги последват неуморните езици в българския рап – WOSH MC и СЕКТА, а дуетът F.O. & PEEVA се качва веднага след тях, за да зарадва с невероятни лирики всички меломани. Черешката на тортата ще бъде друг български тандем, който не спира да изумява почитателите на хип-хопа с нови и качествени песни, а именно – Billy Hlapeto & D3MO.

„Beerфестът“ се провежда от 2015 г. и през годините постепенно се превръща във важна част от календара с културни събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора, а основен партньор през последните години са магазини „АЯКС“. Събитието се реализира и с подкрепата на технически хипермаркет „Багира“, ресторанти „Щастливеца“ и Екопак България.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ можете да откриете на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest и на zagorkacompany.bg.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка отбелязва своя 120-годишен юбилей от създаване си в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията” през 1902 г. от д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. В подкрепа на отговорната и умерена консумация, ЗАГОРКА предлага портфолио от безалкохолни предложения с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. досега, ЗАГОРКА печели челни места в конкурса за „Най-зелените компании в България” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

За Загорка Зелен Фонд

Загорка Зелен Фонде национален публичен конкурс за генериране на идеи, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен Фонд се провежда от 2011 г., като част от програмата на „Загорка“ АД за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. „Създаваме по-добър свят“ и до сега по линия на „Загорка Зелен Фонд“ компанията е предоставила безвъзмездно над половин милион лева за развитието на местната общност.

Свързани публикации

Заместник-министър Мундров: Ще предоставяме проактивни електронни услуги, които гражданите и бизнесът ще получават по право, а не след заявяване

Предстои да предоставяме т. нар. проактивни услуги, при които гражданите и бизнесът не заявяват услуги, а ги получават…