#Зеленодействие допринесе с над 2 тона риби за емблематични язовири в страната

Инициативата на Ариана за опазване на околната среда реализира почистване на повече от 1 тон отпадъци и зарибяване на 2 български язовира край София и Плевен

Дългогодишната инициатива на бира Ариана реализира пролетно почистване и зарибяване на 2 емблематични български язовира в страната. Чрез #зеленодействие и благодарение на всички доброволци и гости, слънчевата марка успя да събере над 1 тон отпадъци за рециклиране от язовир Искър и язовир Горни Дъбник, броени дни преди Световния ден на околната среда – 5 юни. Инициативите се проведоха успешно в 2 поредни съботи в края на месец май и началото на месец юни, като в тях се включиха както хора с желание за зелена промяна от района на София и Плевен, така и любители на риболова и съмишленици от риболовен клуб „Приятели“ в столицата и сдружение „Ручина“ в Горни Дъбник.

Почистването и зарибяването на значими водоеми и места за отдих е част от дългосрочната инициатива на Ариана – #Зеленодействие. Благодарение на нея, язовирите Искър и Горни Дъбник се радват на над 2 тона риби (шаран и сом), а събраните повече от 1 тон отпадъци от двете локации ще бъдат сортирани за рециклиране с подкрепата на ЕКОПАК България. Чрез почистването на района около тези локации, Ариана се грижи не само за природата, но и за културата на устойчивия риболов, както и спазването на етичния му кодекс с цел да се поддържа биоразнообразието във водоемите.

За #Зеленодействие

През 2017 г., Ариана направи първата решителна стъпка от платформата си „Зеленодействие“, като намали етикетите на своите РЕТ бутилки, за да има повече дървета. Това доведе до намаляване на използваната хартия за етикети с 45 000 кг на годишна база. „Ариана“, заедно със служителите на компанията, партньори и доброволци засади дръвчета в „Новата гора на София“, като допринесе за засаждането на 20% от дръвчетата или общо 6286 дървета.

За да надгради и увеличи положителното въздействие и съвместни усилия, инициативата „Зеленодействие“ продължава да обединява партньори, организации, служители и зелени съмишленици, като за поредна година „Ариана“ си партнира с ЕКОПАК България – организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки, в която двете компании обединяват сили за опазване на природата.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията”  през 1902 г. от  д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN и от тогава до днес, в продължение на повече от 25 години, е водещ български производител на бира, който се ангажира да развива бизнеса си устойчиво и отговорно.

Чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в опазване на околната среда, социална устойчивост и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. ЗАГОРКА е в челните места в конкурсите за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, сайдерът Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения за любителите на бира  и радлер с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0% с вкусовете на лимон, малина, портокал и грейпфрут, ягода и мента. За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Свързани публикации