Институционален тормоз в Хиполенд

Вчера собственикът на Хиполенд Мариан Колев обяви, че 17-годишният му син му е бил обгазен с химическо вещество и е бил на косъм да загуби зрението си. И пусна отворено писмо до всички българи, които не им е все едно, и които искат да живеят в една по-добра и по-справедлива държава. Днес три институции се координират и влизат масирано на проверки в обектите на веригата. Случайно.

Институционалният тормоз е нещо отвратително. Още ли питате защо са протестите? Още ли някакви замаяни партийни калинки призовават за разбирателство? Ако толкова активност имаше при други случаи, нямаше да има липси от 700 милиона в бюджета. Нямаше да има семейни кланове във властта. Нямаше да има раздадени милиони без обществени поръчки.

Фактите са, че управляващите имат на разположение всички репресивни механизми. А гражданите имат на разположение само гласа си. Какво могат да направят обикновените хора, за да се защитят? Или за да отстояват правата си? Какво?

Граждани за Лъжливо Развитие на България, братиньоци, батенца, не стига, че цяла Европа ви приема за лъжливи корумпета, ами обявявате война на собствения си народ, така ли? Истинска война ли се опитвате да запалите? Не ви ли стига позора, с който до тук сте покрили държавата? Не давате на хората да си изразяват мнението?

Към нормалните хора в управлението, знам, че има такива. Вие полудяхте ли? Какво са ви обещали, с какво са ви заплашили, че ставате съучастници на шепа алчни разбойници? Утре как ще се гледаме? Как ще живеем заедно? Утре корумпетата ще си приберат чекмеджетата и ще се изнесат за Дубай. А вие ще останете тук и ще трябва да поемете позора за този тормоз. Осъзнайте се преди да сте минали и последните граници на човечността.

Свързани публикации

INSAIT обяви уникална за Източна Европа докторантска програма: 36 000 евро годишна стипендия в България с професори от Carnegie-Mellon, EPFL, ETH Zurich, MIT и Yale

Талантите на България вече не са изправени пред дилемата – да приемат високо платена работа в ИТ индустрията…