Клиентите на BILLA България пестят средства с любимите сезонни плодове и зеленчуци с марка BILLA Градини

Над 700 вида пестидици следи Програмата намаляване на пестицидите на BILLA, за да гарантира чисти и здравословни продукти

За седма поредна година в началото на летния сезон BILLA България стартира кампания, която поставя във фокуса на потребителското внимание разнообразието от подбрани сортове български плодове и зеленчуци, произведени от над 40 родни производители под марката BILLA градини.

Плодовете и зеленчуците с тази марка са отглеждани по специална програма за намаляване на пестицидите като търговската верига осъществява стриктен контрол на целия процес – от засаждането до опаковането, транспорта и съхранението на стоката в магазините. Ежеседмични изследвания в международни лаборатории следят нивата на над 700 вида пестициди, което гарантира, че в рамките на програмата се произвеждат здравословни и чисти продукти, а влиянието върху околната среда е силно ограничено.

Компанията отбелязва възходяща тенденцията по отношение на броя на артикулите, които стават част от марката през годините. През 2018 г. те са били 104 на брой, като през следващата в категорията са добавени още три. През изминалата 2020 г. клиентите на BILLA България са имали възможност да избират между 122 артикула, отличаващи се с подбраните си сортове, положените грижи и спазени стриктни стандарти на бранда BILLA Градини. Свежите български плодове и зеленчуци и през този сезон ще допринасят за здравословното и балансирано меню, както и за възможността, клиентите на търговската верига да пестят средства, консумирайки любимите си висококачествени продукти.

„Продължаваме с гордост да подкрепяме партньорите си, за да предоставяме продукти в полза на здравето на клиентите ни. През изминалата година предоставихме безвъзмездно схеми за растителна защита на 42 внимателно селектирани родни производители. За нас това е от стратегическо значение, за да предоставим на потребителите продукти, отговарящи на най-високите изисквания за качество и безопасност“, сподели Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на BILLA България.

BILLA България и нейните местни доставчици се развиват взаимно през годините, като част от културите, които се произвеждат са по предложение на веригата и специално разработени за българския пазар. Местните производители са пример за дългогодишно успешно партньорство на компанията, както и за социално-отговорно производство, растителни защити, щадящи хората и околната среда.

За REWE International AG

С повече от 2570 магазина, управлявани от нейните търговски компании BILLA, PENNY, BIPA и ADEG, както и онлайн магазините на BILLA и BIPA, REWE International AG е водещият местен доставчик в Австрия за търговия на дребно с храни и дрогерии. С около 46 600 служители компанията е и един от най-големите работодатели в Австрия. REWE International AG е част от германската група REWE, една от водещите европейски групи за търговия и пътувания и туризъм. На австрийския пазар REWE International AG е представена от множество частни марки като Ja! Of course, BILLA Bio, clever, Wonderlings, Hofstädter, That`s where I come from!, Vegavita, Chefmenü, Simply Good, Wegenstein и bi good. Компанията е активна и на вътрешния туристически пазар с ITS BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (PENNY Reisen и BILLA-Vorteilsreisen).

От централата си в Wiener Neudorf, REWE International AG не само управлява австрийския си бизнес с търговските марки BILLA, PENNY, BIPA и ADEG, но и международния бизнес на дребно на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез търговската марка BILLA компанията е представена в България, Чехия и Словакия, чрез търговска марка PENNY с отстъпка в Чехия, Унгария, Италия и Румъния, чрез IKI в Литва и с марката за търговия на дребно BIPA в Хърватия. През 2020 г. за организационната единица „Хендел Интернешънъл“ работеха около 95 000 души, 4 480 магазина генерираха брутен нетен оборот от около 16 милиарда евро.

За REWE Group

REWE Group е сред водещите компании в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа.

Портфолиото й включва супермаркети и магазини за търговия на дребно на марките REWE, REWE CENTER, REWE CITY, BILLA и MERKUR, дискаунтъра PENNY, както и магазините за строителни материали toom. Компанията управлява и киоски и магазини, предлагащи продукти от първа необходимост (REWE To Go), както и платформите за онлайн пазаруване REWE Lieferservice, ZooRoyal, Weinfreunde и Kölner Weinkeller. Марката DER Touristik обединява туроператорите ITS, Jahn Reisen, Dertour, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, Kuoni, Helvetic Tours, Apollo и Exim Tours, повече от 2 400 туристически агенции (включително DER Reisebüro, DERPART и партньори), хотелските вериги lti, Club Calimera, Cooee, PrimaSol и Playitas Resort, както и директния оператор clevertours.com

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите компании в България“, BILLA България заема 20-о място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди през 2015г. и 2016г. компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“, а през 2018г. търговската верига е избрана за „Национален победител“ в категорията „Социална отговорност и опазване на околната среда“. През 2019г. компанията също е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Ангажираност към потребителите и пазара“.

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS за 2020-2021г., българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за прясно месо“, „Програма за лоялност“, „Отдел за риба и морски дарове“ и „Отдел за деликатеси“.

BILLA България е любима търговска верига на българите в четири поредни години (2016-2019) според резултатите от единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“. През 2020г. компанията е отличена с награда за любим бранд на българите, както и със своите собствени марки BILLA Brand и BILLA Градини в категориите „Собствени марки“ и „Собствени марки – храни и напитки“.

Свързани публикации

Центърът за изследване и анализи представи резултати и доклад от проучвания по „Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Софийска област (2020 – 2022)“

На 18.04.2023 г. се проведе втора дискусия на тема „Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в…

INSAIT обяви уникална за Източна Европа докторантска програма: 36 000 евро годишна стипендия в България с професори от Carnegie-Mellon, EPFL, ETH Zurich, MIT и Yale

Талантите на България вече не са изправени пред дилемата – да приемат високо платена работа в ИТ индустрията…