Всичко е наред и никой не е щастлив. Защо Мартен не пусна песен за Джокович?

  1. Мартен Роберто курира музиката в БНР, Радио София, за което плащате и вие. Но – не. Вие, вие искате Камелия.
  2. Мистър Джокович е добър в това, което прави. Мартен – също.
  3. Изборът на организатори/спонсори за музикално оформление – очевидно – почива на културни наслагвания, търсения, слушане, а не малоумни изявления в социалните мрежи тип “кой е па тоа?”
  4. Джокович, при все таланта му, очевидно е лют сърбо-хърватин. Салфетки за някого? Струват 2К лв., но децата…? Да са живи и здрави!
  5. Песента не е нито на Камелия, нито на Лепа Брена. Песента е на Πασχάλης Τερζής (Пакхалис Терзис) – “Άστατος” – древен гръцки кахърен лайка певец, а не някакво мазно маане.
  6. Роден е в предградията на Солун (където всички ходите “на МОЛ”) и има впечатляващия припев – “Не се хващай за едната целувка, аз за едната любов не живея”. Хедонизъм par exsellance.
  7. И няма нищо общо с текста на “Луда по тебе”.
  8. И да. Бих си я пуснал. В кръчма, на купон, сватба или каквото изисква веселото настроение.
  9. Джокович не е шоумен. Може би среднощно – да!, но хората са платили/дарили пари да гледат тенис.
  10. Григор Димитров се чувстваше “кринджи”, както биха казали Gen Z. При все това на вярвам, че слуша Флойд и Боуи, не че е важно.
  11. Мартен Роберто има мисия – и тя е да облагородява масата с музикален вкус. Следя го от над 20 г. и той прави страхотни неща за развитието на качествената БГ музика.
  12. Дори си нямате идея колко от парчетата, които слушате по “БГ Радио” в софийските задръствания са донякъде “побутнати” от Мартен.
  13. И какво, ако беше пуснал жалкото кавърче на Камелия? Трябваше да продължи с Азис, Преслава, Фики и дори Константин?
  14. Не очаквам в публиката да е имало хора, които да извадят от джеба патронче ракия и да турнат връз него резен салам.
  15. Тенисът е френска игра, по-късно разпространена във високите общества на Англия. Не мога да повярвам, колко ниско паднаха нашите футболисти в чалга хабитатите.
  16. Дори Марадона излъчваше класа, когато се “оттегляше” – за по линия – от стадиона.
  17. В кръчмата всички сме равни. Някой са по-равни. Но когато дарявам пари за деца и качествен тенис, не искам да се чувствам като в таверна.
  18. Сори, Джокер.
  19. Накрая – явно – Камелия – му я е изпяла “на уше”. Драма няма, напротив.
  20. Един индийски йога преди години беше казал, че никога не е виждал такова разделение (обиколил беше цял свят) както в България и Мексико.
  21. Нека да правим от мухата слон и да се мразим до насита. Джокович вече не е в БГ, Мартен е всяка сутрин по Радио София.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации