А ла Моменти XIII

Снимка FabrikaPhoto

Седем дена в три теми (за да е 21, разбира се

Протести срещу вируси.

Беше организиран първият протест срещу пандемията. Трябва да се отбележат някои особеност:

  • Ваксинирани антиваксъри организираха протест на неваксиниранианите ваксъри срещу ваксиниращите ваксъри, за да не ваксинират антиваксърите, въпреки че са ваксинирани антиваксъри.
  • Много неваксинирани антиваксъри, които по принцип не признават вируса, не са дошли на протеста, защото са се притеснявали, че като не са ваксинирани може да се заразят от вируса, който по принцип не го признават, защото са антиваксъри.
  • Спонтанно дошлите на протеста спонтанно са дошли със спонтанно организирани спонтанни автобуси, тъй като иначе нямаше да дойдат, защото никъде не ходят спонтанно, ако няма спонтанно организирани спонтанни автобуси.
  • Депутати, четящи декларации от парламентарната трибуна, организираха протест, тъй като никой не ги чувал, въпреки че четяха декларации от парламентарната трибуна, за да може да си прочетат декларациите, които никой не бил чул, нищо че са прочетени от парламентарната трибуна.
  • Действащи депутати организираха протест на хора, които искаха действащи депутати да излязат при тях да си говорят, но не излязоха при тях да си говорят, въпреки че са действащи депутати и са организирали протест за хора, които искат да си говорят с действащи депутати.

Като цяло, надявам се, че премиерът няма да се поддаде на натиска и да започне пак разговори с Мангъров и компания. Ще ни върне две години назад.

Очакванията към новата власт се засилват.

  • Поискана е оставката на главния прокурор Иван Гешев.
    Управляващото мнозинство прочете от парламентарната трибуна емоционална декларация как призовава главния прокурор да си подаде оставката. Като политически жест това беше очаквано, все пак това управление дойде на крилата на протестите и срещу главния прокурор. Но като практическа идея изглежда леко съмнително дали ще има достатъчно оперативност и дали нещо въобще ще произлезе. Нямаше и достатъчно активна комуникационна подкрепа, декларацията остана само на декларативно ниво. Ако няма и конкретни предложения за законодателни промени, всичко може да утихне прекалено бързо.

Очакванията към новата власт се засилват.

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров.

България се превръща е единствената страна от Европейския съюз, която има председател на анти-корупционна комисия с отнет достъп до класифицирана информация по време на процедура за контрол на надеждност. На този фон, заявеното от него самия желание да си подаде оставката изглежда като повече от съвпадение.

А и излезе съдебно решение, че КПКОНПИ е осъдена да плати 186000 лв. по дело за конфискация, което е загубила. Да, всички ние ще плащаме за некадърни операции.

Очакванията към новата власт се засилват.

Свързани публикации

Петър Велков: „Ваксините драстично повишават шанса разболелите се да не стигнат до интензивно отделение“

Петър Велков се присъединява към инициативата „Ти решаваш“, която подпомага взимането на информирано решение относно ваксините Петър Велков…