А ла Моменти XIV

Снимка FabrikaPhoto

Седем дена в три теми (за да е 21, разбира се).

БЛС даде доц. Мангъров на Етичната комисия.

Българският лекарски съюз даде доц. Мангъров на Етичната си комисия във връзка с твърденията на последния, че „564 човека са умрели от ваксините“. Както възкликнаха мнозина, крайно време беше.

Произволните твърдения без абсолютно никакви доказателства са специалност на доцента. Да не забравяме, че още през месец май 2020г. той пророкува как вирусът ще си отиде до месец. Година и половина и 30 000 жертви по-късно, това очевидно не е вярно. Имаше и още доста подобни изхвърляния, които накараха мнозина да се разколебаят в надеждността на официалната информация от страна на институциите.

Но твърдението, че ваксините са директна причина за смърт на 564 човека, премина всякакви етични норми. Както казва БЛС: “С изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия.

Лъжите на Андрю Уейкфийлд, че има връзка между ваксини и аутизъм, бяха опровергани, но създадоха цяла армия анти-ваксъри. Дано лъжите на този доцент не доведат до загуба на допълнителни животи. И не отложат края на пандемията.

Microsoft купи Activision Blizzard.

Една сделка разтърси света през седмицата. Покупката на компания за компютърни игри за 68.7 милиарда долара. Да, едни компютърни игри бяха купени за 68.7 милиарда долара.

Предположенията са, че този ход ще има силно отражение върху много други сектори – софтуерни приложения, хардуерни решения, силно навлизане в кватовите компютри, подобряване на мрежите и свързаността, подобряване на възможностите за все по-голям интернет трафик, засилване на използване на виртуалните реалности в много други области, използване на изкуствен интелект и още много…

Само може да се отбележи, че вътрешната валута в World of Warcraft (една от игрите в сделката) е по-стабилна от реалните валути на няколко държави. И тук не става дума за крипто или друго блокчейн приложени, а само за виртуално злато в една компютърна игра. Да не говорим, че по този начин Електронните спортове се затвърждават като забавлението с един от най-големите бюджети.

Румен Радев се закле за втори мандат.

След спечелване на изборите, Румен Радев и Илияна Йотова се заклеха за втори мандат. Стандартна процедура, церемониална до някаква степен. Единственото интересно беше поредната истерия на ГЕРБ, които се опитаха да привлекат внимание като напуснаха демонстративно залата на Парламента по време на програмната реч на Радев. Удивително е как успяват да намерят повод във всяка дума, за да правят демонстрации. Което пък пряко противоречи на думите им, че уж щели да бъдат „конструктивна и позитивна опозиция“.

Да се надяваме, че сме свидетели на постепенно нормализиране на политическия живот.

Свързани публикации